Ferrarille avokattoiset erikoismallit – Monza SP1:ssä ja SP2:ssa karjuu Maranellon historian tehokkain V12

Icona-linja starttaa Monza SP1:ksi ja SP2:ksi nimettyjen avokattoisten superautojen myötä.

Icona-linja starttaa Monza SP1:ksi ja SP2:ksi nimettyjen avokattoisten superautojen myötä. (Kuva Ferrari)

Uutuudet ovat muotoilultaan lähellä toisiaan, mutta niissä on kuitenkin ratkaisevia eroja.

AUTOT Ferrari kertoi äskettäin tulevaisuudensuunnitelmistaan Capital Markets Day -tilaisuudessa, joka kääntyy suomeksi pääomamarkkinapäiviksi. Maranellolaiset eivät paljastaneet ainoastaan sijoittajia kiinnostavia lukuja, vaan myös autouutuuksilla oli tärkeä osansa Ferrarin katsauksessa tulevaisuuteen. Merkki jakaa autonsa eri tuotelinjoihin, joista yksi on juuri lanseerattu Icona-sarja. Se koostuu rajoitettuina erinä valmistettavista erikoisautoista, joista ensimmäiset paljastettiin jo nyt.

Icona-linja starttaa Monza SP1:ksi ja SP2:ksi nimettyjen avokattoisten superautojen myötä. Ne molemmat perustuvat 812 Superfastiin, joka on Ferrarin historian tehokkain etumoottorinen GT peräti 800-hevosvoimaisen V12:nsa myötä. Monza SP1:n ja SP2:n muotoilun inspiraatio on kuitenkin ammennettu menneiltä vuosikymmeniltä. Esikuvana on käytetty merkin ikonisia avokattoisia kilpureita, kuten Ferrarin alkuaikojen tunnetuimpiin malleihin kuuluvaa 166 MM:ää vuodelta 1948.

Monza SP1 on kompromissittomampi yksipaikkainen katukilpuri.
Monza SP1 on kompromissittomampi yksipaikkainen katukilpuri. (Kuva Ferrari)

Uutuudet ovat muotoilultaan lähellä toisiaan, mutta niissä on kuitenkin ratkaisevia eroja. Monza SP1 on kompromissittomampi yksipaikkainen katukilpuri, joka tarjoaa ratin takana istuvalle ainutlaatuisen ajokokemuksen valmistajan ylisanojen mukaan. Tämä on helppo uskoa ainakin auton muotoilun perusteella, joka eroaa muista katuautoista kuin yö päivästä. Kuskin penkin takana on vanhojen kilpa-autojen kaltainen kohouma turvakaarelle, ja muu ohjaamo on peitetty suojalevyllä. Tuulilasiakaan ei ole, jotta tulevat omistajat pääsevät kokemaan F1-autojen kaltaista vauhdin hurmaa.

Molempien autojen keulalla komeilee leveä verkkomaski, jonka alle on sijoitettu hiilikuituinen spoilerilippa. Näyttävät päiväajovalot varmistavat puolestaan erottuvuuden myös hämärällä. Ferrarien ohjaamoon kuljetaan pienten ovien kautta, jotka aukeavat ylöspäin. Kyytiläiset pysyvät tukevasti paikoillaan kuppipenkkien ansiosta, ja sporttinen tunnelma viimeistellään lukuisilla hiilikuituosilla.

Monza SP2:een on myös kehitetty pienenpienet tuulilasit sekä kuskin että etumatkustajan suojaksi.
Monza SP2:een on myös kehitetty pienenpienet tuulilasit sekä kuskin että etumatkustajan suojaksi. (Kuva Ferrari)

Monza SP2:een voi ottaa mukaan myös yhden matkustajan, koska tässä autossa repsikan paikkaa ei ole peitetty SP1:n kaltaisella suojalevyllä. Kuljettajan ja etumatkustajan välissä kulkee silti massiivinen palkki erottamassa ohjaamon eri puolet toisistaan. Lisäksi Monza SP2:ssa on toinenkin turvakaarikohouma, ja autoon on myös kehitetty pienenpienet tuulilasit sekä kuskin että etumatkustajan suojaksi.

Kuljettajan tuulilasi on integroitu mittariston koteloon, ja Ferrari on patentoinut tämän ratkaisun virtuaalisen tuulilasin nimellä. Vaikka lasi näyttää todella minimaaliselta, sen pitäisi kuitenkin ohjata tarpeeksi ilmaa pois kuskin kasvoilta riittävän ajomukavuuden takaamiseksi. Molempia malleja vauhdittaa sama 6,5-litrainen vapaasti hengittävä V12, jota Ferrari mainostaa historiansa tehokkaimmaksi. 812 Superfastiin verrattuna pannu on saanut lisäpotkua vielä 10 hevosvoiman verran, eli heppoja on nyt peräti 810.

Maksimivääntö kirjataan puolestaan 719 newtonmetrin lukemaan. Erikoismallien pitäisi pinkaista näillä voimavaroilla 2,9 sekunnissa nollasta sataan, ja 200 km/h:n nopeus on taulussa vain 7,9 sekunnin jälkeen. Jos ajoviima ei haittaa liikaa, vauhdin voi nostaa reippaasti kolmensadan paremmalle puolelle.

Lue myös: Ferrari esitteli historiansa 50. avoauton – mukana Maranellon kaikkien aikojen tehokkain V8-moottori

Kommentoi Facebookissa