FIFA innostui naisten MM-futisbuumista – Suomelle lupaavia uutisia

FIFA aikoo myös lisätä panostustaan naisten jalkapalloon ja sijoittaa siihen tulevien neljän vuoden aikana miljardi dollaria.

FIFA aikoo myös lisätä panostustaan naisten jalkapalloon ja sijoittaa siihen tulevien neljän vuoden aikana miljardi dollaria. (Kuva Pexels)

Naisten jalkapallon MM-kisajoukkueiden määrää ollaan nostamassa 32:een. Se parantaa Suomen mahdollisuuksia kisapaikkaan.

JALKAPALLO Kansainvälisen Jalkapalloliiton FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino kommentoi tiedotustilaisuudessa perjantaina naisten jalkapallon MM-kisojen tulevaisuutta. Ranskassa sunnuntaina päättyvän turnauksen menestyksestä Infantino on tietysti innoissaan. Ja miksei olisi, kun turnauksen suosio on ylittänyt kaikki odotukset.

Infantino esittää, että naisten MM-turnauksen joukkuemäärää nostettaisiin nykyisestä 24:stä 32:een. Lisäksi hän haluaa, että vuosittain järjestettäisiin naisten seurajoukkueiden MM-turnaus.

FIFA aikoo myös lisätä panostustaan naisten jalkapalloon ja sijoittaa siihen tulevien neljän vuoden aikana miljardi dollaria. Naisten MM-kisojen palkintorahat nostettaisiin 100 miljoonaan euroon.

FIFA on huomannut nyt naisten jalkapallon valtavan bisnespotentiaalin. Jalkapallo-tuotteella on mahdollista tehdä rahaa vielä paljon enemmän.

Joukkuemäärän kasvattaminen on lupaava uutinen Suomelle. Jos joukkueita pelaa 32 jo vuoden 2023 MM-kisoissa, olisi Suomella hyvä mahdollisuus saavuttaa kisapaikka.

Suomi on pelannut jalkapallon MM-turnauksessa vain poikien ja tyttöjen tasolla. Viime syksynä Suomen tyttöjen joukkue oli mukana MM-kisoissa Uruguayssa, mikä osaltaan kertoo lupaavista tulevaisuuden näkymistä suomalaisessa naisten jalkapallossa 2020-luvulla.

Suomessa naisten jalkapallon ongelmana ovat vain seuratoiminnan hyvin pienet resurssit. Miesten jalkapallossakin liikkuu Suomessa hyvin vähän rahaa, eikä seuroilla ole mahdollista sijoittaa naisten jalkapalloon toisin kuin jääkiekossa SM-liigan seuroilla naisten jääkiekkoon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ruotsin illalle musertava päätös – tappio jatkoajalla ja tähtipelaaja sairaalaan

Kommentoi Facebookissa