Ruotsin illalle musertava päätös – tappio jatkoajalla ja tähtipelaaja sairaalaan

Hollanti juhlii jalkapallon MM-finaalipaikkaa

Hollanti juhlii jalkapallon MM-finaalipaikkaa. (Kuva AOP)

Hollanti voitti Ruotsin naisten jalkapallon MM-välieräottelussa jatkoajan jälkeen 1-0.

JALKAPALLO Ruotsi sai pettyä naisten jalkapallon MM-välierässä. Hollanti voitti ruotsalaiset jatkoajan jälkeen 1-0.

Tasaisessa ottelussa varsinaisella peliajalla maalipaikkoja nähtiin vähän. Molempien joukkueiden maalivahdit esittivät yhden huipputorjunnan.

Jatkoajalla 99. minuutilla Hollannin Jackie Groenen maalasi takanurkkaan. Ruotsi ei siitä takaiskusta enää noussut.

Häviäminen MM-välierässä jatkoajalla on tietysti valtava pettymys. Ruotsin kapteeni Caroline Seger lähti Copa American välierätappiostaan raivostuneen Lionel Messin linjoille antaen risuja tuomareille.

– Hän vihelsi aivan liikaa. Minun on vaikeaa ymmärtää, miksi he saivat vapaapotkun, vaikka makasivat pallon päällä. Tuomarilla ei ollut tänään paras ottelunsa, Seger jyrähti Aftonbladetin mukaan.

Messin ja Segerin kommentit voi hyvin tulkita häviäjän katkeraksi vuodatukseksi. Messi haukkui tuomarit keskiviikkona Brasilialle välierässä koetun tappion jälkeen, vaikka isompia perusteita tuomarityön haukkumiselle ei ollut. Segerin väitteet tuomareiden epäonnistumisesta ovat yhtä kyseenalaisia.

Tunnelma oli Ruotsin leirissä synkkä. Joukkueen maalivahti Hedvig Lindahl ei syytellyt tuomareita, mutta piti tulosta tilanteiden valossa epäreiluna. Lindahl sanoi SVT:lle, että tunnelmat ovat sellaiset, että hän haluaisi lopettaa jalkapallon.

Pettymys oli valtava, mutta Ruotsin pelaajat olivat myös järkyttyneitä joukkuekaverinsa Kosovare Asllanin loukkaantumisesta.

Ruotsin tähtipelaaja Asllani sai jatkoajan loppuhetkillä pallon päähänsä. Hän loukkasi ilmeisesti niskansa, eikä pystynyt nousemaan kentältä.

Hoitotoimenpiteiden jälkeen Asllani kannettiin kentältä paareilla niska tuettuna. Ruotsin joukkue tiedotti, että Asllani viettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Tarkempaa tietoa hänen voinnistaan ei annettu.

Asllani oli saanut ensimmäisellä puoliajalla iskun samaan kohtaan, johon pallo jatkoajalla tuli. Silloin hän jatkoi pelaamista normaalisti.

Hallitseva Euroopan mestari Hollanti pelaa MM-finaalissa ensimmäistä kertaa. Loppuottelussa sunnuntaina vastaan tulee Yhdysvallat.

Ruotsi pelaa lauantaina pronssiottelussa Englantia vastaan. Ruotsilla on siihen otteluun palautumisaikaa vain pari päivää ja todennäköisesti joukkue joutuu pelaamaan ilman Asllania.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: USA:n kohupelaaja Megan Rapinoe penkitettiin – syy selvisi

Kommentoi Facebookissa