Fingerpori Viaporissa – Pertti Jarlan huumorista on kehittynyt suomalaisille kansallissarjakuva

Pertti Jarlan Fingerpori-kokoelmia sekä muita sarjaan liittyviä kirjoja on myyty tähän mennessä yli puoli miljoonaa kappaletta.

Pertti Jarlan Fingerpori-kokoelmia sekä muita sarjaan liittyviä kirjoja on myyty tähän mennessä yli puoli miljoonaa kappaletta. (Kuva Seppo K. Niiranen)

Fingerpori-sarjakuvan 10-vuotisjuhlanäyttely on Suomenlinnan Jääkellarissa.

SARJAKUVA Sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvaa on julkaistu kymmenen vuotta. Suomenlinnan Jääkellariin kootussa näyttelyssä on esillä originaaleja, julisteita sekä retrospektiivinen planssikooste. Siihen on valikoitu edustavat näytteet eniten keskustelua herättäneistä ja hauskimmiksi äänestetyistä Fingerpori-stripeistä.

Näyttelyyn on valittu esimerkiksi Jeesuksen sovitustyö vaatekaupassa ja Asko Vileniuksen Mieleen tulo, molemmat kaikkien Fingerporin ystävien muistamia klassikkovitsejä. Fingerpori-kokoelmia sekä muita sarjaan liittyviä kirjoja on myyty tähän mennessä yli puoli miljoonaa kappaletta.

Jeesuksen sovitustyö vaatekaupassa on yksi Fingerpori-klassikoista.
Jeesuksen sovitustyö vaatekaupassa on yksi Fingerpori-klassikoista.

Kymmenessä vuodessa Pertti Jarlan teoksesta on kehittynyt suomalaisille kansallissarjakuva. Tällä hetkellä sarja ilmestyy yli 30 lehdessä kautta maan ja sosiaalisessa mediassa Fingerpori on ylivoimaisesti jaetuin kotimainen sarjakuva. Päivä päivältä suomalainen elämänmeno tuntuu muistuttavan aina vain enemmän Fingerporin ihmekaupungin hulinaa.

Fingerpori Viaporissa -juhlanäyttely avattiin musikaalisesti Fingerpori Jazzilla, ja se päättyy elokuun lopussa Viapori Jazzien tahdissa. Musiikkiesityksiä tullaan kuulemaan Jääkellarissa myös ennen näyttelyn päätöspäivää. Esiintyjät ja aikataulut löytyvät Jääkellarin omilla verkkosivuilla tässä.

  • Fingerpori Viaporissa – Fingerpori-sarjakuvan 10-vuotisjuhlanäyttely 31.8.2017 asti Suomenlinnan Jääkellarissa

Kommentoi Facebookissa