Finnair joutuu perumaan yli 250 lentoa – vaikutukset 20 000 asiakkaan matkasuunnitelmiin

Ilmailualan Unionin tukilakko vaikeuttaa merkittävästi Finnairin lentojen operointia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Ilmailualan Unionin tukilakko vaikeuttaa merkittävästi Finnairin lentojen operointia Helsinki-Vantaan lentoasemalla. (Kuva Finnair)

Tukilakko vaikuttaa myös laivaliikenteeseen sekä pääkaupungin julkiseen liikenteeseen.

LIIKENNE Postin työehtokiistaan liittyvä Ilmailualan Unionin tukilakko vaikeuttaa merkittävästi Finnairin lentojen operointia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lakko koskee monia lentotoiminnan kannalta kriittisiä toimintoja, kuten maapalveluita – koneiden kuormaus, purku, tankkaus ja matkatavaroiden käsittely – Finnairin asiakaspalvelua lentoasemalla, lentojen catering-toimintoja ja Finnairin tekniikkaa.

Kun ratkaisua kiistaan ei ole löytynyt, Finnair joutuu perumaan lentoja. Finnairin liikenneohjelmassa on maanantaina 25.11. yhteensä 377 lentoa, joista Finnair pyrkii operoimaan noin 120 lentoa eli jo viikonloppuna peruttujen lentojen lisäksi perutaan nyt vielä noin 250 lentoa. Finnair viestii perutuista lennoista asiakkailleen tekstiviestein ja sähköpostein.

– Suunniteltu tukilakko vaikuttaa nyt valitettavasti yli kahdenkymmenen tuhannen asiakkaamme matkasuunnitelmiin, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

– Pyrimme löytämään asiakkaille korvaavat lennot mahdollisimman pian, mutta näin suuren asiakasmäärän uudelleen reititys valitettavasti vie aikaa.

Tukilakko vaikuttaa myös laivaliikenteeseen, sillä satamiin jäävät Suomen lipun alla kulkevat Viking Linen, Tallink Siljan ja Eckerö Linen laivat. Viking Linelta maanantaina Mariella jää Helsingin satamaan ja Amorella Turun satamaan. Turun satamaan jää maanantai-iltana Viking Grace ja Helsingin satamaan tiistaiaamuna Gabriella.

Tallink Siljan Baltic Princess jää maanantaina illalla Turun satamaan ja Silja Serenade jää tiistaiaamuna Helsinkiin. Eckerö Linen m/s Finlandia liikennöi maanantaina aamulla klo 6 Tallinnasta Helsinkiin ja jää sen jälkeen satamaan.

Pääkaupungin julkinen liikenne on vaikeuksissa maanantaina, jolloin suurin osa HSL:n yli 1300 linja-autosta jää varikolle.

  • Lista Finnairin perutuista lennoista ja ohjeet asiakkaille löytyy tästä

Lue myös: Postilakkoon ei löytynyt sopua – ”Jos päätös koetaan huonoksi, sen voivat purkaa vain sen tekijät”

Kommentoi Facebookissa