Finnair peruu jälleen lähes 100 lentoa – nyt enemmän kansainvälisiä reittejä

Finnair ei ole lakkokiistan osapuoli, mutta vaikutukset heijastuvat sen lentoihin.

Finnair ei ole lakkokiistan osapuoli, mutta sen vaikutukset heijastuvat lentoihin. (Kuva Fotolia)

Perjantaina iltapäivällä kriittisiä maapalveluita ei ole saatavissa lentoasemalakon johdosta.

LAKKO Ilmailualan Unionin lakkotoimet, jotka liittyvät IAU:n ja Palta ry:n Airpro Oy:tä koskevaan työehtokiistaan, vaikuttavat jälleen mittavasti Finnairin liikenteeseen perjantaina 17.3. Lakkotoimien vaikutukset ovat suunnilleen samanlaiset kuin viime perjantain lakon.

Lentoasemalakon aikana perjantaina kello 15–19 kriittisiä maapalveluita ei ole saatavilla tai ne ovat hyvin rajattuja. Finnair ei ole millään tavalla osapuolena kiistassa.

– Joudumme jo toistamiseen perumaan yli 90 lentoa, eli lähes kolmanneksen kaikista päivittäisistä lennoistamme perjantaina. Perumiset koskevat lakon aikana suurta osaa kotimaan liikennettä ja Euroopan lentoja, kertoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Perumisten lisäksi Finnair myös muuttaa joidenkin yksittäisten lentojen lähtöaikoja, jotta ne saadaan operoitua lakkoajan ulkopuolella.

– Perumiset sotkevat tälläkin kerralla usean tuhannen asiakkaamme matkasuunnitelmat. Olemme todella pahoillamme asiakkaillemme aiheutuvasta huolesta ja vaivasta, ja teemme parhaamme löytääksemme heille uuden reitityksen tässä ikävässä tilanteessa. Toivomme, että kiistan osapuolet pääsevät vielä nopeasti ratkaisuun.

Finnair viestii perumisista asiakkaille suoraan tekstiviestein ja sähköpostitse ja pyrkii löytämään asiakkaille sopivat uudet reititykset.

– Pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä jälleen kerran – noin 6 500 asiakkaan kontaktoiminen ja uusien reittien etsiminen vie ymmärrettävästi jonkin verran aikaa. Saimme viime perjantaina kaikki asiakkaat kiinni perjantaihin puoleen päivään mennessä, kun aloitimme torstai-aamuna, sanoo Schildt.

Lakon aikana lennettävien lentojen tarjoilu on hyvin rajallinen, pois lukien lennettävät kaukolennot.

Finnair pyytää asiakkaita saapumaan kentälle hyvissä ajoin perjantaina, sillä kentällä on odotettavissa ruuhkaa. Asiakkaita pyydetään myös matkustamaan vain käsimatkatavaroiden kanssa, mikäli suinkin mahdollista, sillä matkatavaroiden käsittelyssä tulee olemaan merkittäviä viivästyksiä.

  • Listan peruutetuista lennoista löydät tästä.

Kommentoi Facebookissa