Finnairin peruutuslistalle tuli nyt sata lentoa – myös ulkomaille

Finnair ei ole lakkokiistan osapuoli, mutta vaikutukset heijastuvat sen lentoihin.

Finnair ei ole lakkokiistan osapuoli, mutta sen vaikutukset heijastuvat lentoihin. (Kuva Fotolia)

Lentoyhtiö joutuu perumaan kolmasosan lennoistaan IAU:n lakon vuoksi.

LAKKO Ilmailualan Unionin lakkotoimet, jotka liittyvät IAU:n ja Palta ry:n Airpro Oy:tä koskevaan työehtokiistaan, vaikeuttavat merkittävästi Finnairin liikennettä huomenna perjantaina 10.3. Finnair ei ole osapuolena kiistassa, mutta lakon aikana klo 15–19 kriittisiä maapalveluita ei ole saatavilla tai ne ovat hyvin rajattuja.

Finnair tiedottaa perutuista lennoista ja muista muutoksista tällä sivustolla ja viestii myös suoraan asiakkaille tekstiviestein tai sähköpostitse. Finnair joutuu peruuttamaan noin sata lentoa, jotka suuntautuvat myös ulkomaille.

Asiakkaat, joilla on varaus perjantaille tai jollekin muista ilmoitetuista lakkopäivistä – eli 14.3. ja 17.3. – voivat halutessaan siirtää matkaansa 2.4. asti välttyäkseen matkustamasta päivinä, jolloin lakko vaikeuttaa Finnairin liikennettä.

Jos olet ostanut lentolippusi suoraan Finnairilta, voit myös hakea takaisinmaksua peruutetusta lennosta täyttämällä takaisinmaksupyynnön. Lakkotoimet rajoittavat myös lentojen tarjoilua ja ennalta tilattujen aterioiden ja tuotteiden toimituksissa on suuria vaikeuksia. Kotimaan ja Euroopan lennoilla on vain vesi- ja mehutarjoilu.

Koska myös matkatavaran käsittelyssä tulee olemaan häiriöitä, Finnair suosittelee, että asiakkaat matkustavat vain käsimatkatavaroin mikäli mahdollista.

Finnairin asiakaspalvelussa tulee olemaan ruuhkaa, mutta asiakkaat voivat olla yhteydessä myös nettisivujen chatin kautta sekä sosiaalisessa mediassa.

  • Listan peruutetuista lennoista löydät klikkaamalla tästä.

Kommentoi Facebookissa