Finnish Nightmares -sarjakuvasta syntyy digituella animaatiosarja

Tukea myönnettiin muun muassa useammalle virtuaalitodellisuuden hankkeelle sekä Finnish Nightmares -sarjakuvaan perustuvalle animaatiosarjalle.

Tukea myönnettiin muun muassa useammalle virtuaalitodellisuuden hankkeelle sekä Finnish Nightmares -sarjakuvaan perustuvalle animaatiosarjalle. (Kuva Finnish Nightmares)

AVEK myönsi DigiDemo-tukea virtuaalitodellisuushankkeille peleistä pilottisarjoihin.

TUKIPÄÄTÖKSET Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt 380 000 euroa kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen digitaalisiin päätelaitteisiin. Tukea myönnettiin muun muassa useammalle virtuaalitodellisuuden hankkeelle sekä Finnish Nightmares -sarjakuvaan perustuvalle animaatiosarjalle, joka vinon huumorin keinoin kertoo epämukavista sosiaalisista tilanteista suomalaisittain koettuna.

Tämänkertaisessa DigiDemo-haussa korostuivat sisällöt, joiden toteutuksessa käytetään virtuaalitodellisuus- tai 360˚-tekniikkaa. Esimerkiksi Capefinn Oy:n ja Loikka Kontakti ry:n yhteistyössä tuottaman tanssisarjan pilotti Dance in Virtual Reality keskittyy koreografisen ja liikkeellisen sisällön hyödyntämiseen ja uudelleentulkitsemiseen virtuaalitodellisuuden ympäristössä.

Virtuaalitodellisuutta kytkettiin mukaan myös Pikkukala Oy:n Tulipmania-puutarhanhoitopeliin, joka pohjautuu löyhästi 1600-luvulla tapahtuneeseen historian ensimmäiseen markkinakuplaan. Myös escape room -pelejä päästään jatkossa pelaamaan virtuaalitodellisuudessa.

– Virtuaalitodellisuuden sisältöjen tekemisen osalta nyt on käynnissä iso murros. Aiemmissa DigiDemo-hauissa on tullut muutamia yksittäisiä hakemuksia VR-sisällöillä, mutta nyt hakemuksia oli paljon, tuotantoneuvoja Milla Moilanen kertoo.

Kevään DigiDemo-haussa tukea myönnettiin 36 hankkeelle 137 hakemuksen joukosta. Konseptisuunnittelutukea sai 19 hanketta yhteensä 55 700 euroa. Demo- ja pilottitukea myönnettiin 17 hankkeelle, yhteensä 324 300 euroa.

– Hakemuksia arvioitaessa pidimme tärkeänä sitä, että hankkeessa on tähän uuteen tekniikkaan sopivia sisältöjä. DigiDemo-tukea myönnetään konseptin tekemiseen ja demoamiseen, ei harjoitteluun. Tämä tarkoittaa, että hakijan on täytynyt jo sisäistää käyttämänsä tekniikka.

Tuen jakamisesta päätti asiantuntijaryhmä, jonka jäseniä ovat konsultti Markus Leikola, johtaja Kati Uusi-Rauva ja Aalto-yliopiston Media Factoryn johtaja, professori Philip Dean.

DigiDemo-tuen tavoitteena on edistää mielekkäiden kulttuurisisältöjen ja -palveluiden kehittämistä, parantaa alalla toimivien yritysten tuotekehitysmahdollisuuksia sekä vastata digitalisoituvan yhteiskunnan kulttuuripoliittisiin tavoitteisiin. DigiDemo perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamaan vuotuiseen määrärahaan. Vuonna 2017 määrärahan suuruus on 800 000 euroa.

Kommentoi Facebookissa