Fiskars panee pannut kiertoon – 390 tonnia pannuja ja kattiloita jo kierrätetty

Fiskarsin mainosfilmin pääosassa on pieni kuula, jonka liike saa aikaan näyttävän ketjureaktion.

Fiskarsin mainosfilmin pääosassa on pieni kuula, jonka liike saa aikaan näyttävän ketjureaktion. (Kuva Isobar)

Uusi mainosfilmi hyödyntää mutkikasta ”Goldbergin kone” -tekniikkaa.

YRITYSVIESTINTÄ Fiskars haluaa vauhdittaa tuotteidensa kierrätystä aloittamalla TV-kampanjan, jossa symboloidaan yksittäisten ihmisten kierrätyspäätösten dominomaista vaikutusta.

Mainosfilmissä on käytetty tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä ”Goldbergin kone” yhdysvaltalaisen sarjakuvapiirtäjä Rube Goldbergin mukaan.

Goldbergin kone on ketjureaktioihin perustuva järjestelmä, jossa pieni liike nytkäyttää käyntiin monimutkaisen fysiikan lakeihin perustuvan prosessin. Lopputulos on prosessin vaiheiden määrään suhteutettuna varsin yksinkertainen.

Fiskarsin mainosfilmin pääosassa on pieni kuula, jonka liike saa aikaan näyttävän ketjureaktion yhdessä Fiskarsin pannujen, saksien, veitsien, lumikolien ja puutarhavälineiden kanssa.

Vastuullisuus on ollut aina Fiskarsin toiminnan ytimessä.
Vastuullisuus on ollut aina Fiskarsin toiminnan ytimessä. (Kuva Isobar)

Mainosfilmin Fiskars on tehnyt yhdessä Dentsu Aegis Network -konserniin kuuluvien kumppaneidensa kanssa. Kampanjan luovasta konseptista ja videotuotannosta vastaa Isobar Finland ja mediasuunnittelusta Carat Finland. Videon lavastuksen on tehnyt Markus Packalén.

Fiskars esittää kierrätyskampanjan mainosfilmiä ympäri maailmaa aloittaen Suomesta helmikuussa 2018. Kampanja laajenee useampaan Euroopan maahan vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Vastuullisuus on ollut aina Fiskarsin toiminnan ytimessä. Esimerkiksi Sorsakosken tehtaalla valmistetuissa pannuissa ja kattiloissa kierrätetyn materiaalin osuus on aina vähintään 70 %.

Vuosien varrella pannuja ja kattiloita on kierrätetty jo 390 tonnin verran. Tuotteet voi kierrättää helpoiten palauttamalla ne myymälöihin.

Yritysviestintä ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan yrityksen tuottamaa sisältöä.

Kommentoi Facebookissa