Ford Mustangilla on paikkansa tulevinakin vuosina

Ehkä Mustangille käy kuten hevosille, jotka ovat muuttuneet ajan saatossa arkisista kulkupeleistä harrastusvälineiksi.

Ehkä Mustangille käy kuten hevosille, jotka ovat muuttuneet ajan saatossa arkisista kulkupeleistä harrastusvälineiksi. (Kuva Ford)

Vanhan koulukunnan autot säilyvät pitkälle tulevaisuuteen.

AUTOT Viime aikoina on tuntunut siltä, että automaailman tulevaisuus on itsestään kulkevissa autonomisissa autoissa, joissa ei ole enää sijaa vanhanaikaiselle ajamisen ilolle. Myös Ford on parhaillaan kehittämässä niitä, ja ovaalimerkin ensimmäiseen autonomiseen autoon ei tule perinteistä rattia tai polkimia.

Itsestään kulkevaa Fordia on tarkoitus hyödyntää mm. autojen yhteiskäyttöön perustuvissa kokeiluissa, mutta traditionalistienkaan ei tarvitse heittää pyyhettä kehään. Englannin Fordin markkinointipäällikkö Lisa Brankin kertoi nimittäin brittiläiselle Autocarille, että myös Mustangin kaltaisilla vanhan koulukunnan sporteilla on paikkansa tulevinakin vuosina.

Hauskaa ajettavuutta painottava Ford Focus RS on ollut menestys.
Hauskaa ajettavuutta painottava Ford Focus RS on ollut menestys. (Kuva Ford)

Muskelihenkisen Mustangin ja hauskaa ajettavuutta painottavan Focus RS:n menestys on osoittanut, että kaikki asiakkaat eivät innostu sähköautoista, hybrideistä tai yhä etevämmiksi kehittyvistä ajoavustimista.

Markkinointipomo Brankin sanoi jopa, että hän ei edes pysty kuvittelemaan sellaista aikaa, jolloin Ford ei enää valmistaisi perinteisellä jenkkiveekasilla varustettua Mustangia. Tämä on melkoinen näpäytys kilpailijamerkeille, joista yhä useammat ovat siirtyneet ahdettuihin downsizing-koneisiin tai erilaisiin hybridiratkaisuihin.

Ovaalimerkin ensimmäinen autonominen auto on tulossa viiden vuoden kuluttua, mutta suuri osa tuotekehitysbudjetista menee edelleen perinteisiin malleihin. Vaikka autoilun kustannukset nousevat jatkuvasti ja ruuhkat pahenevat, entusiastit haluavat edelleen tarttua itse rattiin.

Jytisevällä bensaveekasilla varustettu Mustang tarjoaa melkoisen makean pakopaikan digitaalisesta arkipäivästä,
Jytisevällä bensaveekasilla varustettu Mustang tarjoaa melkoisen makean pakopaikan digitaalisesta arkipäivästä, (Kuva Ford)

Lisa Brankin uskoo muutenkin, että autonomiset autot tulevat käyttöön hitaalla tahdilla, ja niiden yleistyminen toden teolla vie ainakin kymmenen vuotta. Itsestään liikkuvia autoja tullaan hyödyntämään hänen mukaansa lähinnä kaupallisissa sovelluksissa ja kaupunkiajossa, kun taas vanhan koulukunnan menopelit vetoavat todellisiin autoentusiasteihin.

Jytisevällä bensaveekasilla varustettu Mustang voisikin tarjota melkoisen makean pakopaikan digitaalisesta arkipäivästä, jossa pakolliset liikkumiset hoituvat autonomisessa kyydissä istuen. Ehkäpä ajajan autoille käy kuten hevosille, jotka ovat muuttuneet ajan saatossa arkisista kulkupeleistä puhtaiksi harrastusvälineiksi.

Lähde Autocar

Kommentoi Facebookissa