Formula ykkösiin huhutaan kovia siirtoja – Hamilton Ferrarille ja Vettel McLarenille?

Sebastian Vettelin kausi 2019 Ferrarilla oli tuskien taivalta.

Sebastian Vettelin kausi 2019 Ferrarilla oli tuskien taivalta. (Kuva All Over Press)

Ferrari on vahvistanut keskustelevansa sopimuksesta Lewis Hamiltonin kanssa. Sebastian Vettelin huhutaan siirtyvän 2021 puolestaan McLarenin palvelukseen.

FORMULA 1 Formula ykkösten ensi kauden tallipaikoissa ei ole juuri muutoksia. Nykyiset tekniset säännöt ovat voimassa viimeistä vuotta, eivätkä tiimien voimasuhteet tule muuttumaan, joten kuljettajavaihdoksille ei kärkitiimeissä ollut aihetta.

Vuoden 2021 osalta tilanne onkin toinen. Lähes kaikki kuljettajasopimukset ovat vuoden kuluttua katkolla.

Ferrari on vahvistanut neuvotelleensa Lewis Hamilton kanssa sopimuksesta kauden 2020 jälleen. Hamiltonin nykyinen sopimus Mercedeksen umpeutuu kanssa ensi kauden jälkeen. Toistaiseksi ei ole varmaa, jatkaako Mercedes tehdastallitoimintaansa 2021.

Ferrarin toimitusjohtaja Louis Camilleri on vahvistanut, että Hamilton on todellakin keskustellut asiasta Ferrarin hallituksen puheenjohtajan John Elkannin kanssa.

– On vahvistettu, että Lewis on keskustellut hallituksemme puheenjohtajan kanssa. Olemme imarreltuja, että etenkin Lewis ja muut kuljettajat haluaisivat tulla meille. Jokainen kuljettaja haluaisi ajaa Ferrarilla, Camilleri kertoo The Guardian-lehdelle.

Charles Leclercin ja Ferrarin sopimus jatkuu 2021. Sebastian Vettelin sopimus on vuoden kuluttua puolestaan katkolla.

– Meillä on pitkäaikainen sopimus Leclercin kanssa ja Vettelin sopimus päättyy kauden 2020 jälkeen. Olisi ennenaikaista päättää nyt mitään. Tarkastelemme vaihtoehtoja ja selvitämme, mikä sopii parhaiten tiimillemme, Camilleri muotoilee.

Espanjalaislehti Marca heittää ilmoille huhun, että Vettel olisi neuvotteluissa McLarenin kanssa. Vettelin on huhuttu harkinneen uransa lopettamista, mutta McLaren saattaisi olla hänelle varteenotettava vaihtoehto.

Vettelilä ja McLarenin tallipäälliköllä Andreas Seidlilla on yhteistä F1-historiaa. Vettel aloitti F1-uransa kaudella 2007 BMW Sauber-tallissa, jossa Seidl tuolloin työskenteli. Huhutaan, että Seidl haluaisi Vettelin McLarenille.

McLarenin ensi kauden kuljettajina jatkavat Carlos Sainz ja Lando Norris. Toinen heistä joutuisi 2021 tekemään Vettelille tilaa.

Takavuosien kärkitalli McLaren on vuosien ajan kyntänyt alamaissa. Vuonna 2021 talli saattaa nousta kuitenkin kärkitaistoon, kun tekniset säännöt muuttuvat.

Huhutaan myös, että McLaren palaisi Mercedeksen tehdastiimiksi, jos Mercedes luopuu tehdastallitoiminnastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kimi Räikkönen jäähdyttelee Formula ykkösissä – saa siitä ihan mukavan korvauksen

Kommentoi Facebookissa