Formula ykkösissä isojen uutisten perjantai – Max Verstappenille uusi tallikaveri

Sergio Perezistä tuli 2020 Formula ykkösten ensimmäinen meksikolaisvoittaja 50 vuoteen

Sergio Perezistä tuli 2020 Formula ykkösten ensimmäinen meksikolaisvoittaja 50 vuoteen. (Kuva AOP)

Perjantaina vahvistettiin, että Red Bull pestasi Sergio Perezin ja että Mercedes luopuu F1-tallinsa osake-enemmistöstä.

FORMULA 1 Formula ykkösissä vahvistettiin perjantaina kaksi merkittävää uutista, joita osattiin odottaakin. Red Bull on pestannut toiseksi kilpakuljettajakseen Sergio Perezin ja Daimler-konserni luopuu Mercedes-tallin enemmistöomistuksestaan.

Meksikolainen Perez korvaa Red Bullilla Alexander Albonin, jonka tulokset eivät viime kaudella vastanneet odotuksia. Äitinsä kotimaata Thaimaata edustava brittitaustainen Albon toimii ensi kaudella tallin testi- ja varakuljettajana.

Max Verstappen jatkaa Red Bullin toisena ajajana. Mielenkiinnolla odotetaan, kykeneekö Perez antamaan hänelle tasaisempaa vastusta kuin Albon tai tallissa kaudella ajanut Pierre Gasly.

Perez, 30, aloitti F1-uransa 2011. Hän on osallistunut 195 kisaviikonloppuun. Ensimmäinen voitto tuli joulukuun alussa Bahrainin Sakhirin lyhyemmän rataversion osakilpailussa.

Perez ajoi 2011-2012 Sauberilla lupaavasti ja siirtyi kaudelle 2013 McLarenille. Hänen työpanoksensa ei McLarenilla tyydyttänyt, mutta 2014 Perez sai hankittua itselleen tallipaikan Force Indialta eli nykyiseltä Racing Pointilla, jolla on pärjännyt kaluston kilpailukykyyn nähden erittäin hyvin, kuten Bahrainin voittokin osoittaa.

Juttuvinkki: Lewis Hamilton tuhosi Heikki Kovalaisen F1-uran

Ensi kaudella Perezillä on auto, jolla pitäisi olla parempia mahdollisuuksia osakilpailuvoittoon. Red Bull lienee ensi kaudella Mercedeksen kovimpia haastajia.

Myös Mercedeksellä jylläävät muutosten tuulet. Talli tiedotti, että kemikaalialan yritys Ineos on ostanut kolmanneksen sen osakepääomasta Mercedes-automerkin omistavalta Daimler-konsernilta.

Daimler, Ineos ja Toto Wolff omistavat nyt kaikki yhtä suuren osuuden tallista, eikä kenelläkään omistajista ole mahdollisuutta päättää asioista yksin. Daimlerin spekuloitiin aiemmin luopuvan tallistaan kokonaan, mutta ainakin toistaiseksi se pysyy toiminnassa vielä mukana.

Ineos saattaa muuttaa tallin brändäystä. Ennen tulevan kauden alkua asiasta kuultaneen uutisia.

Samalla kerrottiin, että Wolff jatkaa Mercedeksen tallipäällikkönä ja toimitusjohtajana seuraavat kolme vuotta. Näin loppuivat spekulaatiot esimerkiksi siitä, että Wolff olisi siirtymässä Ferrarille.

Valtteri Bottas jatkaa ensi vuonna Mercedeksen toisena ajajana. Tänäkin vuonna maailmanmestaruuden voittanut Lewis Hamilton ei vielä ole tehnyt uutta sopimusta, mutta hänkin jatkanee Mercedeksellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas epäonnistui yksilönä – teki silti kymmenien miljoonien arvoista työtä

Kommentoi Facebookissa