HIFK palasi voittoisana tauolta – ”Edellinen viikko harjoiteltiin tosi kovaa”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK pehmitti SaiPan 2-1. Tappara puolestaan kaatoi Turussa TPS:n 6-3.

JÄÄKIEKKO HIFK palasi pitkältä tauolta tositoimiin perjantaina SM-liigassa, kun se kaatoi kotonaan SaiPan 2-1. HIFK oli etenkin kaksi ensimmäistä erää selkeästi niskan päällä ja ansaitsi voittonsa.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Tiukka tulos tietenkin, mutta ihan kohtuullisen tyytyväinen voi olla meidän esitykseen tänään, varsinkin näin pitkän tauon jälkeen, Pikkarainen linjasi.

– Pystyimme pelaamaan kiekolla ihan kohtuullisen laadukkaasti. Ensimmäinen ja toinen erä olimme parempia ja oikeastaan ne meidän heikot hetket olivat erien lopuissa. Kolmannen erän alkuun päästiin 2-0-johtoon ja meillä olisi ollut paikat siinä tappaa se pelikin, mutta ei saatu. Sitten kun vastustaja tekee tuossa tilanteessa sen kavennusmaalin, niin siihen tulee määrättyä stressikerrointa. Taisteltiin kuitenkin hyvin loppuun asti ja (Niilo) Halonen oli maalissa hyvä, Pikkarainen summasi.

HIFK:n päävalmentaja muisti kehua myös vastustajaa.

– SaiPa on tietysti myös parantanut pelaamistaan ja oli hyvä tänään. Mutta ihan hyvä tauon jälkeinen peli, Pikkarainen sanoi.

HIFK:n edellisestä ottelusta oli ehtinyt kulua jo pari viikkoa ja alkuperäisen suunnitelman mukaan kauden piti jatkua vasta tammikuussa.

– Edellinen viikko harjoiteltiin tosi kovaa ja sitten kun saimme tietää, että perjantaina pelataan, niin tämä viikko mentiin sitten jo lähes normirytmillä, mitä mennään normaalisti sarjassakin. Hyvä harjoitusputki on saatu tuohon kahden viikon aikana, Pikkarainen mietti.

Juttuvinkki: Epäilijät saivat nenilleen – tuli Leijonien historian pisin mitaliputki

HIFK:n yksi hahmoista oli maalivahti Niilo Halonen. Myös päävalmentaja kehui nuorukaista.

– Mun mielestä pelasi hyvän pelin. Rauhallinen, varma ja eleetön suoritus, päävalmentaja kehui.

TPS isännöi Turussa Tapparaa, mutta vieras oli liian kova vastustaja. Tappara voitti ottelun 6-3-lukemin.

Jo avauserä tarjosi neljä maalia. Jukka Peltola vei Tapparan vain reilun puolentoista minuutin jälkeen johtoon, mutta Johan Ivarsson tasoitti ennen erän puoliväliä. Tappara kuittasi kuitenkin nopeasti, kun Lassi Vanhatalo siirsi Tapparan pian uudestaan johtoon.

TPS nousi kuitenkin vielä erän lopulla uudestaan tasoihin. Turkulaisten maalista vastasi Markus Nurmi.

Tappara aloitti toisen erän maalinteon toisen erän alussa. Kristian Tanus laukoi tarkalla ranteella ylivoimalla Tapparan johtoon, mutta Lauri Pajuniemi tasoitti läpiajosta hetkeä myöhemmin.

Tämän jälkeen TPS ei enää osunut toisessa erässä, mutta Tappara onnistui kahdesti. Patrik Virta ja Charles Bertrand osuivat erän puolivälin jälkeen ylivoimalla.

Päätöserässä Tappara osui vielä kerran. Michal Moravcik teki loppunumeroiksi 6-3.

Tappara nousi 31 pisteeseen ja on kuudentena sarjassa. TPS on viidentenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liiga jatkui poikkeusoloissa – ”Akvaario päässä, niillä mennään”

Kommentoi Facebookissa