Garmisch-Partenkirchen suomalaisittain synkkää seurattavaa

Niko Kytösaho liitelee mäkiviikolla. (Kuva AOP)

Niko Kytösaho selviytyi ainoana suomalaisena Garmisch-Partenkirchenin perinteikkääseen uudenvuodenmäkikilpailuun. Kytösahon sijoitus oli 42:s.

MÄKIHYPPY Keski-Euroopan mäkiviikon perinteikäs uudenvuodenkilpailu Garmisch-Partenkirchenissä oli taas kerran sitä 2010-luvun alussa alkanutta suomalaisen mäkihypyn surullista mahalaskua. Niko Kytösaho selvitti ainoana suomalaisena tiensä varsinaiseen kilpailuun, mutta ei päässyt toiselle kierrokselle.

Kytösaho oli kilpailun tuloksissa 42:s.

– Oberin ensimmäinen treenihyppy oli hyvä ja sen jälkeen on mennyt vain huonompaan suuntaan. Se, miksi tulos on tuo, on selkeä tekniikkavirhe. Huomenna treenataan vähän fysiikkaa ja tehdään tekniikkajuttuja, että saisi selkeämmäksi omaan päähän, mitä siellä mäessä pitäisi tehdä, kertoi Kytösaho Hiihtoliiton tiedotteessa.

Vielä 1950-luvulla mäkihypyssä oli rennompaa ja suomalaiset olivat silloin tekniikassa muita valtavasti edellä. Hemmo Silvennoinen voitti Garmischissa 1956, vaikka oli juhlinut edellisenä yönä vuoden vaihtumista pikkutunneille saakka.

Vuoden 2022 ensimmäisen maailmancupin mäkikisan voitti Japanin Ryoyu Kobayashi, joka vietti uuttavuotta rauhallisesti kilpailuun keskittyen. Hän voitti myös mäkiviikon avauskilpailun Oberstdorfissa.

Mäkikaravaani siirtyy seuraavaksi Itävallan puolelle Innsbruckiin. Siellä hypätään maanantaina karsinta, jossa suomalaisista mukana ovat Kytösahon lisäksi Garmischin kisasta karsiutuneet Antti Aalto ja Eetu Nousiainen. Jo kisaan pääsy on suomalaisilta nykytason valossa hyvä tulos.

Lupaavalta ei näytä Suomen naismäkihyppääjilläkään. Lauantaina Slovenian Ljubnossa hypätyssä maailmancupin kisassa Jenny Rautionaho oli 36:s ja Julia Kykkänen 42:s.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Johanna Matintalolta upea onnistuminen Tour de Skillä

Kommentoi Facebookissa