Tapahtumatakuun korvauksia maksettiin noin 14 miljoonaa euroa – eniten korvauksia Helsingin alueelle

Tapahtumatakuun tavoitteena on pienentää koronapandemian aiheuttamaa taloudellista riskiä tapahtumien järjestäjille.

Tapahtumatakuun tavoitteena on pienentää koronapandemian aiheuttamaa taloudellista riskiä tapahtumien järjestäjille. (Kuvituskuva Fotolia)

Valtiokonttori on nyt käsitellyt kaikki tapahtumatakuun korvaushakemukset.

TAPAHTUMATAKUU Tapahtumatakuu oli tarkoitettu tapahtumille, jotka jouduttiin joko perumaan tai järjestämään pienempänä koronapandemiasta johtuvien viranomaispäätösten vuoksi. Korvaukset olivat haettavina Valtiokonttorista 15.9.–7.12.2021. Valtiokonttori on nyt käsitellyt kaikki tapahtumatakuun korvaushakemukset.

Tapahtumatakuun haku oli kaksivaiheinen. Ensin tapahtumalle haettiin ennakollinen maksusitoumus, joka myönnettiin tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestäjä pystyi hakemaan korvauksia toteutuneista kustannuksista, jos tapahtuma jouduttiin perumaan tai järjestämään pienempänä.

Tapahtumatakuu koski vähintään 200 hengen yleisötapahtumia, jotka järjestettiin 1.6.–7.12.2021. Tapahtumatakuuta haettiin määräaikaan eli elokuun loppuun mennessä 1156 tapahtumalle. Takuu myönnettiin 996 tapahtumalle. Korvaushakemuksia tuli määräaikaan mennessä 601 kappaletta ja korvausta maksettiin 466 tapahtuma-alan yrittäjälle.

Tapahtumatakuun korvaukset tapahtumatyypeittäin. (Tilasto Valtiokonttori)

Korvauksia on maksettu 31.12.21 mennessä yhteensä noin 14 miljoonaa euroa. Eniten korvauksia maksettiin Helsingin alueelle. Korvauksia maksettiin eniten musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille sekä taide- ja kulttuuritapahtumille. Tilastot maksetuista takuista päivittyvät osoitteeseen valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu.

Kustannustuesta alkoi joulukuussa erityisesti tapahtuma-, matkailu- ja ravitsemisaloille suunnattu viides hakukierros. Sillä korvataan kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet viranomaisen asettamista koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista tukikaudella 1.6.–30.9.2021. Tukea haetaan Valtiokonttorista ja sen hakuaika päättyy 18.2.2022.

Työ- ja elinkeinomisteriö on myös alkanut valmistella tukea, jolla korvataan vuodenvaihteen sulkemisjaksojen menetyksiä.

Lue myös: Peruuntuneet tapahtumat voivat hakea korvauksia – tapahtumatakuita myönnetty noin 770 tapahtumalle

Kommentoi Facebookissa