Peruuntuneet tapahtumat voivat hakea korvauksia – tapahtumatakuita myönnetty noin 770 tapahtumalle

Tapahtumatakuu korvaa toteutuneita kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet viranomaisrajoituksen vuoksi peruuntuneen tapahtuman suunnittelusta ja järjestelystä.

Tapahtumatakuu korvaa toteutuneita kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet viranomaisrajoituksen vuoksi peruuntuneen tapahtuman suunnittelusta ja järjestelystä. (Kuva Valtiokonttori)

Takuita eniten saaneet toimialat ovat musiikkifestivaalit, konsertit ja näyttelyt sekä messut.

TAPAHTUMATAKUU Tapahtumatakuun korvausten haku alkaa 15.9.21 ja hakuaikaa on 7.12.21 asti. Korvausta voivat hakea tapahtumajärjestäjät, joiden tapahtumille on myönnetty tapahtumatakuu.

Korvausta voivat hakea myös ne alihankkijat, jotka tapahtuman pääjärjestäjä on ilmoittanut takuuhakemuksellaan takuun piiriin kuuluviksi. Korvausta voi hakea sähköisellä hakulomakkeella sen jälkeen, kun pääjärjestäjä on ilmoittanut tapahtuman peruuntumisesta tai pienempänä järjestämisestä Valtiokonttorille.

Tapahtumatakuu korvaa sellaisia takuuhakemuksessa ilmoitettuja toteutuneita kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet viranomaisrajoituksen vuoksi peruuntuneen tapahtuman suunnittelusta ja järjestelystä. Tapahtumatakuu voi korvata myös pienempänä järjestetyn tapahtuman kuluja, mikäli tapahtuma on tappiollinen ja sen osallistujamäärää on rajoitettu.

Tapahtumatakuun hakuaika oli 1.6.-31.8.21. Valtiokonttori vastaanotti yhteensä noin 1142 tapahtumatakuuhakemusta. Hakemuksista noin puolet saapui aivan haun viimeisinä päivänä, ja näistä osa odottaa vielä takuupäätöstä.

Tapahtumatakuuta on tähän mennessä myönnetty noin 117 miljoonaa euroa ja sitä on myönnetty noin 770 tapahtumalle. Takuita eniten saaneet toimialat ovat musiikkifestivaalit, konsertit ja näyttelyt sekä messut.

Ajantasaisia tilastoja tapahtumatakuuhakemuksista ja käsittelytilanteesta löytää tapahtumatakuun tilastosivulta. Samalla sivulla julkaistaan jatkossa myös tapahtumatakuun korvaushakemusten päätökset.

Lue myös: Tapahtumatakuun haku alkaa – valtio maksaa 85 prosenttia peruuntuneen festivaalin kustannuksista

Kommentoi Facebookissa