Grease-musikaalin tähti on poissa – näyttelijä ja laulaja Olivia Newton-John menehtyi kotonaan

Sandyn roolia Grease-musikaalissa näytelleen Olivia Newton-Johnin vastanäyttelijä oli John Travolta. (Kuva AOP)

Australialaistaustainen esiintyjä kuoli 73 vuoden ikäisenä.

NÄYTTELIJÄ JA LAULAJA Grease-musikaalissa maailmantähteyteen noussut australialainen näyttelijä ja laulaja Olivia Newton-John on kuollut 73 vuoden ikäisenä. Menehtymisen kotonaan Kaliforniassa vahvistaa hänen puolisonsa John Easterling.

Olivia Newton-John syntyi Iso-Britanniassa Cambridgessä, mutta perhe muutti Australiaan ja Melbourneen, kun tyttö oli vasta viisivuotias. Hän esiintyi nuorena erilaisissa yhtyeissä sekä sooloartistina, ja Britanniaan muuton jälkeen Newton-John saavutti kappaleellaan muun muassa maan singlelistan ykkössijan.

Olivia Newton-John muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1974 ja nousi maailman tietoisuuteen 1950-luvun nuorista kertovasta Grease-musikaalista tehdyssä elokuvaversiossa vuonna 1978. Sandyn roolia näytelleen Olivia Newton-Johnin vastanäyttelijä oli John Travolta, jonka roolihahmo oli nimeltään Danny.

Sandy ja Danny rakastuvat kesälomalla ja sen loputtua he joutuvat eroamaan. John Travolta allekirjoitti muistokirjoituksensa Instagramissa sanoin ”sinun Dannysi, sinun Johnisi”:

”My dearest Olivia, you made all of our lives so much better. Your impact was incredible. I love you so much. We will see you down the road and we will all be together again. Yours from the first moment I saw you and forever! Your Danny, your John!”

Laulajan ja näyttelijän ura kesti yli viiden vuosikymmenen ajan ja hän voitti neljä Grammy-palkintoa. Hän sai diagnoosin rintasyövästä vuonna 1992 ja syöpä uusiutui vuosina 2017 ja 2020. Perhe ei kerro kuolinsyytä, mutta toteaa Olivia Newtonin-Johnin menehtyneen ystäviensä ja perheen ympäröimänä.

Lue myös: Kotimainen musiikki soi keikoilla ja maakuntaradioissa – Ylen kotimaisuusaste nousi selvästi korona-aikana

Kommentoi Facebookissa