Häikäilemätön varas vei naisen käsilaukun ravintolassa – yritti naamioituneena tunkeutua illalla asuntoon

Kun yksi huoneistossa olleista lähti avaamaan poliisille ovea, naamioitunut mies pääsi tunkeutumaan asuntoon, jonka oven hän sulki perässään.

Kun yksi huoneistossa olleista lähti avaamaan poliisille ovea, naamioitunut mies pääsi tunkeutumaan asuntoon, jonka oven hän sulki perässään. (Kuvituskuva Fotolia)

Useista rikoksista epäilty 21-vuotias mies vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa.

RIKOS Helsingin poliisi sai lauantaina 20.1.2018 ennen iltakahdeksaa ilmoituksen, että naiselta on anastettu Kampissa sijaitsevassa ravintolassa lompakko. Naisen ja hänen ystävänsä pöytään istui ravintolassa heille tuntematon mies, joka yritti kaupata erilaista tavaraa. Naiset eivät ostaneet mitään, ja mies poistui pöydästä.

Hetken kuluttua sama mies juoksi heidän pöytänsä ohi ja nappasi naisen käsilaukun. Mies poistui välittömästi ravintolasta, ja nainen yritti juosta hänen peräänsä. Kadulla silminnäkijä havaitsi, kuinka kovaa vauhtia juosseelta mieheltä putosi maahan lompakko. Mies ei reagoinut asiaan, vaan jatkoi matkaansa. Poliisi otti lompakon haltuunsa, ja partio etsi miestä lähialueelta. Epäilty jäi kuitenkin tässä vaiheessa kateisiin.

– Tutkinnassa on selvinnyt, että hieman ennen käsilaukun anastamista mies oli anastanut käsilaukun ja repun erään toisen Kampissa sijaitsevan ravintolan toimistotiloista, kertoo rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Samana iltana naisen Lauttasaaressa sijaitsevaan asuntoon pyrki sisälle naamioitunut mies. Asunnossa oli tapahtumahetkellä kolme henkilöä. Kun yksi heistä lähti avaamaan poliisille ovea, naamioitunut mies pääsi tunkeutumaan asuntoon, jonka oven hän sulki perässään. Hetken kuluttua mies hyppäsi alas parvekkeelta ja lähti juosten pakoon.

Asunnossa sisällä ollut henkilö näki miehen hallussa aseen, jolla hän ei kuitenkaan uhannut asukasta. Poliisi otti rikoksesta epäillyn miehen kiinni lähistöltä. Miehen hallusta löytyi kuula-ase, vähäinen määrä huumausainetta sekä aiemmin Kampissa anastetussa laukussa ollut puhelin, avaimet ja pankkikortti. Laukussa oli ollut papereita, joista selvisi naisen kotiosoite.

Vuonna 1996 syntynyt epäilty vietiin Pasilan poliisivankilaan törkeän varkauden yrityksestä, varkaudesta, kahdesta lievästä pahoinpitelystä sekä huumausaineen käyttörikoksesta epäiltynä.

Miehen epäillään syyllistyneen myös törkeän varkauden yritykseen Espoossa 10.1.2018 ja törkeään varkauteen Vantaalla 19.–20.1.2018 välisenä yönä. Miehellä ollut muovikuula-ase oli anastettu Vantaan asuntomurron yhteydessä.

Poliisi esitti miestä vangittavaksi, ja hänet vangittiin tänään 23.1.2018 Helsingin käräjäoikeudessa. Syyte on nostettava 27. helmikuuta mennessä.

Kommentoi Facebookissa