Hallituksen puoliväliriihen neuvottelut jatkuvat – ”Olemme yhdessä löytäneet sovun”

Puoliväliriihessä päätetään linjauksista ja talouden suunnitelmasta hallituksen loppukaudelle.

Puoliväliriihessä päätetään linjauksista ja talouden suunnitelmasta hallituksen loppukaudelle. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Erimielisyyksien keskellä väläyteltiin jopa hallituksen kaatamista.

HALLITUS Hallituspuolueet ovat löytäneet sovun puoliväliriihen neuvotteluissa. Hallituksen johtoviisikko kertoi asiasta medialle keskiviikkona.

– Tilanne on se, että olemme yhdessä puheenjohtajien kanssa löytäneet sovun ja ratkaisun keskeisiin kysymyksiin, pääministeri Sanna Marin ilmoitti.

Erityisesti keskustalla on ollut vaikeaa hyväksyä se, että muut puolueet olivat sallimassa budjettikehyksen ylittämisen sadoilla miljoonilla euroilla vielä vuonna 2023. Pääministerin kompromissiesityksiin on kuulunut myös mittavia veronkorotuksia.

Lisäksi turpeenkäytön alasajon yksityiskohdista ovat hiertäneet hallituskumppaneiden välejä. Neuvottelut yksityiskohdista jatkuvat edelleen ja tavoitteena on saada kehysriihi päätökseen huomenna

– Sopu ei ole täydellinen, mutta harvoin elämä on, kommentoi puolestaan tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

Erimielisyyksien keskellä väläyteltiin jopa hallituksen kaatamista. Kun eduskunnan perustuslakivaliokunnassa päätettiin, että EU:n elpymispaketin hyväksyminen vaatii eduskunnassa kahden kolmasosan enemmistön, keskustan edustajat äänestivät opposition mukana.

Hallituksen puolivälitarkastelu ja neuvottelu vuosien 2022–2025 julkisen talouden suunnitelmasta alkoi keskiviikkona 21. huhtikuuta. Puoliväliriihessä päätetään linjauksista hallituksen loppukaudelle, linjataan julkisen talouden suunnitelmaa sekä tarkastellaan hallitusohjelman toteutumista.

Lue myös: EU:n elpymispaketti vaatii eduskunnassa kahden kolmasosan enemmistön – keskusta äänesti opposition mukana

Kommentoi Facebookissa