Evakkojoukkue voitti – kaksi suomalaispelaajaa juhlii KHL:n mestaruutta

Kolme vuotta evakossa pelannut Avangard Omsk on vuoden 2021 KHL-mestari

Kolme vuotta evakossa pelannut Avangard Omsk on vuoden 2021 KHL-mestari. (Kuva AOP)

Ville Pokka ja Oliwer Kaski voittivat Avangard Omskin riveissä 2021 KHL-mestaruuden.

JÄÄKIEKKO KHL:n finaalisarja päättyi yllätykseen, kun Avangard Omsk voitti Moskovan TsSKA:n keskiviikkona 1-0. Avangard saavutti ensimmäisen KHL-mestaruutensa voitettuaan finaalisarjan otteluvoitoin 4-2.

Suomalaisillakin oli aihetta juhlaan. Pelaahan Avangard Omskin riveissä kaksi Suomen maajoukkuepuolustajaa, Ville Pokka ja Oliwer Kaski.

Vuoden 2019 Leijonien MM-kultajoukkueessa pelannut Kaski pääsi ratkaisevassa ottelussa myös tehopisteille. Kierrettyään maalin hän syötti Sergei Toltshinkin voittomaalin. Toltshinski laittoi kiekon sisään suoraan Kasken syötöstä.

Moskovan TsSKA on SKA Pietarin ohella KHL:n rahakkain organisaatio ja se lähti finaaliin selkeänä suosikkina. Avangardin voitto finaalisarjassa oli suurehko yllätys.

Siperialaiskaupunki Omsk juhlii, joskaan Omskissa ei ole nähty KHL-kiekkoa useampaan vuoteen. Avangard Omskin areena osoittautui muutama vuosi sitten nimittäin käyttökelvottomaksi ja joukkue joutui muuttamaan 2018 Moskovaan, jossa se on pelannut evakossa kolmen vuoden ajan.

Uusi 12 000 katsomopaikan areena valmistuu Omskiin 2022. KHL:n mestarijoukkue joutuu siis pelaamaan evakossa vielä ensi kaudella.

Kaski ja Pokka voittivat ensi kertaa KHL:n mestaruuden urallaan. Suomalaisia Gagarin Cupin mestareita on nyt yhteensä 15. Gagarin Cup on pelattu kaudesta 2008-2009 lähtien.

Kaski yritti viime kaudella NHL-uraa, mutta sai peliaikaa vain AHL:ssä. Hän päätti ottaa vastaan Avangardin tarjouksen ja pääsi KHL:ssä heti vahvaan rooliin.

Pokka yritti NHL:ssä uraa 2014-2018, mutta ei päässyt pelaamaan kuin AHL:ssä. Avangardissa Pokka on pelannut vuodesta 2018 ja on saanut joukkueessa paljon peliaikaa.

KHL:n kausi päättyy huhtikuun lopulla, mutta osalla joukkueista kesäloma alkoi jo kaksi kuukautta sitten. Jokereidenkin osalta kausi oli paketissa jo maaliskuun alussa, kun noutaja tuli heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Teksti Otto Palojärvi

LUue myös: Pikkuleijonille komea voitto MM-avauksessa – huonojakin uutisia tuli

Kommentoi Facebookissa