Hallituksen rivit pysyivät suorina – yksi tukija löytyi eduskunnasta lisää

Hallituskolmikko vakuutti viimeiseen asti, että alkuperäinen aikataulu pitää.

Hallituskolmikko vakuutti viimeiseen asti, että alkuperäinen aikataulu pitää. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Hallitus sai eduskunnan luottamusäänestyksessä enemmistön luvuin 104–85.

HALLITUS Pääministeri Juha Sipilä antoi maanantaina eduskunnalle tiedonannon, joka liittyi hallituspohjassa tapahtuneeseen muutokseen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajottua kahtia eduskunnassa käytiinkin värikäs keskustelu, josta Päivän Lehti kirjoitti tässä.

Hallituksen luottamuksesta äänestettiin sitten tänään. Ensin puhemies Maria Lohelan ehdotuksesta vastakkain oli kaksi epäluottamuslausetta, demareiden Antti Lindtmanin esittämä ja vihreiden Touko Aallon kannattama, vastaan perussuomalaisten Laura Huhtasaaren esittämä ja Olli Immosen kannattama. Hallituspuolueet äänestivät Lindtmanin esityksen puolesta, joka voitti ensimmäisen äänestyksen äänin 173–16.

Lopullisessa äänestyksessä hallitus sai luottamuksen selvin lukemin 104–85. Hallituksella on eduskunnassa 106 edustajalla eli lievä enemmistö. Puhemies Maria Lohela ei saanut osallistua tänään äänestykseen, kokoomusministeri Kai Mykkänen sekä keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi olivat poissa.

Perussuomalaisista eronneista ja uutta poliittista kotia etsineistä Veera Ruoho äänesti nyt hallituksen puolesta ja Arja Juvonen vastaan, mikä saattaa ennakoida heidän lopullisia puoluevalintojaan. Kumpikaan ei ole liittynyt uuteen Sininen vaihtoehto -ryhmään.

Kun poissa oli kaikkiaan 10 kansanedustajaa, piti hallitus ensimmäisessä hallituskriisin jälkeisessä luottamusäänestyksessä rivinsä huomattavasti oppositiota suoremmassa.

Kommentoi Facebookissa