Halvaantuneen entisen paloesimiehen ja telinevoimistelijan hyväksi toteutettu keräys tuotti hienon tuloksen

Ystävät ja kollegat muistivat loukkaantunutta työtoveriaan avustuskeräyksellä.

Ystävät ja kollegat muistivat loukkaantunutta työtoveriaan avustuskeräyksellä. (Kuva Pelastustieto)

Keräys oli kimmoke uudelle yhdistykselle, joka tukee loukkaantuneita pelastusalan työntekijöitä sekä heidän perheitään.

KERÄYS Entisen MM-tason telinevoimistelijan ja paloesimiehen, Jari Mönkkösen, hyväksi toteutettu keräys tuotti lähes 8 000 euroa. Keräyksen tuotoilla tuetaan kesällä 2016 halvaantuneen Mönkkösen kuntoutumista. Mönkkönen voitti rekillä Pietarin EM-kilpailuista 1998 hopeaa, joka oli Suomelle ensimmäinen mitali EM-kilpailuista 25 vuoteen.

– Lämpimät kiitokset kaikille minua muistaneille. Rahallinen tuki auttaa perhettä ja minua kuntoutuksessa. Tässä tilanteessa valtava apu on ollut myös ihmisten lämpimät ajatukset ja yhteydenotot. Ne ilahduttavat syvästi ja antavat voimaa jaksamaan arjessa, toteaa Jari Mönkkönen kuulleessaan keräyksen tuloksen.

Mönkkönen luettelee pitkän listan tahoja, joille hän haluaa välittää kiitoksensa, mutta erityiskiitokset hän osoittaa entiselle esimiehelleen Arto Latvalalle, Tuusulan paloaseman 4-vuorolle, Uudenmaan pelastusliiton toiminnanjohtaja Pekka Vänskälle sekä Palopäällystöliiton toiminnanjohtaja Ari Keijoselle.

Keräys toteutettiin syksyllä 2017 kahdessa Palopäällystöliiton tapahtumassa.

– Siihen nähden, että keräys toteutettiin nopealla aikataululla ja lipaskeräyksenä, on tulos mielestäni erinomainen, kommentoi palomestari Arto Latvala Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Idea keräyksen toteuttamisesta oli lähtöisin Latvalalta, joka on Jari Mönkkösen ystävä sekä esimies pelastuslaitokselta. Latvala alkoi organisoida keräystä jo syksyllä 2016 ja pyysi projektiin mukaan myös Suomen Palopäällystöliiton, Suomen Voimisteluliiton sekä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen – organisaatiot lähtivät projektiin mukaan kyselemättä.

– Mönkkösen keräys on mielestäni hieno osoitus alan arvojen mukaisesta toiminnasta ja yhteisöllisyydestä. Niin yksittäiset henkilöt kuin työvuorot ja sopimuspalokunnat ovat lähteneet mukaan ja osoittaneet tukensa Jarille, toteaa Suomen Palopäällystöliiton toiminnanjohtaja Ari Keijonen.

Keräyksellä on ollut myös siinä mielessä hieno seuraus, että sen pohjalta on perustettu uusi yhdistys, joka mahdollistaa jatkossakin niin töissä kuin vapaa-ajalla loukkaantuneiden pelastusalan työntekijöiden sekä heidän perheidensä tukemisen.

Kommentoi Facebookissa