Hätäkeskus ilmoitti uhkaavasti käyttäytyvästä miehestä – poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta

Kihlakunnansyyttäjä arvioi poliisin aseenkäytön lainmukaisuuden.

Kihlakunnansyyttäjä arvioi poliisin aseenkäytön lainmukaisuuden. (Kuvituskuva Fotolia)

Vaasassa aamuyöllä tehtävän yhteydessä poliisipartiot olivat kohdanneet aggressiivisen miehen.

AMPUMA-ASE Myöhään illalla 30.6.2019 poliisille oli tullut hätäkeskuksen kautta tehtävä Vaasan Suvilahden kaupunginosassa uhkaavasti käyttäytyvästä miehestä.

Tehtäväpaikalla poliisipartiot olivat kohdanneet aggressiivisen miehen, jolla oli kohdatessa ollut sakset kädessään. Tapahtumakokonaisuuden yhteydessä mies oli uhannut poliiseja erilaisilla astaloilla.

Poliisi oli koettanut taltuttaa miehen vastarintaa lievemmillä voimakeinoilla, mutta lopulta poliisi oli käyttänyt tilanteessa ampuma-asetta. Poliisin käsiaseen laukaus osui miehen jalkaterään ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon, eikä kohdehenkilöllä ole hengenvaaraa.

Miehen osalta asiaa tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, murhan yrityksenä, pahoinpitelyn yrityksenä sekä vahingontekona. Miehen osalta esitutkinta on siirretty tehtäväksi Sisä-Suomen poliisilaitoksessa.

Kihlakunnansyyttäjä arvioi poliisin aseenkäytön lainmukaisuuden. Syyttäjätutkinnanjohtajana toimii valtakunnansyyttäjänvirastossa työskentelevä kihlakunnansyyttäjä.

Lue myös: Rattijuoppo ajoi väärään suuntaan moottoritiellä – poliisi pysäytti kiilaamalla ja ampumalla renkaaseen

Kommentoi Facebookissa