Hattutemppu kruunasi Patrik Laineen illan – katso video Helsingin NHL-ottelun kolmesta maalista

Winnipegin Patrik Laine nousi kaukalon sankariksi Helsingissä pelatussa NHL-ottelussa.

Winnipegin Patrik Laine nousi kaukalon sankariksi Helsingissä pelatussa NHL-ottelussa. (Kuva AOP)

Illan suurimmat suosionosoitukset sai kuitenkin aloituskiekon pudottanut Teemu Selänne.

JÄÄKIEKKO Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun NHL-joukkueet Winnipeg Jets ja Florida Panthers kohtasivat Helsingissä. Jetsin riveissä yleisöä kiinnosti erityisesti Patrik Laine, Panthersia kipparoi puolestaan Aleksander Barkov.

Suomalaisyleisö oli tutun pidättäytyvä, mutta NHL-illan suurimmat suosionosoitukset kuultiin jo ennen ottelua. Muun muassa Winnipeg Jetsin paidassa aikoinaan pelannut kiekkolegenda Teemu Selänne pudotti aloituskiekon jäähän, aloittajina esiintyivät luonnollisesti Laine ja Barkov.

Myös Patrik Laine huudatti yleisöä noustessaan kaukalon sankariksi. Pitkään puuttuvista maalitehoista kärsinyt suomalainen viimeisteli peräti hattutempun, kun Winnipeg kaatoi Floridan lukemin 4–2. Laine onnistui maalinteossa kahdesti ylivoimalla, kolmas syntyi tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice nauratti ottelun jälkeen kommentoimalla, miksi hän laittoi Laineen loppuhetkillä jäälle yrittämään hattutemppua.

– Jos en olisi pistänyt häntä jäälle siinä tilanteessa, en olisi selviytynyt ottelun jälkeen bussiin. Mahdollisuuteni päästä hallista elävänä pois olisi ollut 50–50, Maurice veisteli ja myönsi, että oikeasti hän olisi antanut mahdollisuuden kenelle tahansa samassa tilanteessa.

Myös Panthersin Aleksander Barkov pääsi pisteille syöttämällä 1–1-tasoituksen ottelun toisessa erässä. Winnipeg Jets ja Florida Panthers pelaavat toisiaan vastaan toisen kerran perjantaina.

Lue myös: Stanley Cup saapuu Suomeen – pokaalin vierailu jäi keväällä sattuneista syistä väliin

Kommentoi Facebookissa