Stanley Cup saapuu Suomeen – pokaalin vierailu jäi keväällä sattuneista syistä väliin

Aleksandr Ovetshkin on ensimmäinen venäläinen, joka onnistui johdattamaan kapteenina joukkueensa Stanley Cupin voittoon.

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin on ensimmäinen venäläinen, joka onnistui johdattamaan kapteenina joukkueensa Stanley Cupin voittoon. (Kuva AOP)

NHL:n mestarijoukkueessa ei pelannut tänä vuonna yhtään suomalaista.

STANLEY CUP Urheilumaailman tunnetuin palkinto, Stanley Cup -pokaali nähdään Messukeskuksessa GoExpo Winter -messuilla osana NHL:n Global Series -kiertuetta. Pokaali on jaettu vuodesta 1893 alkaen, alkuperäiseltä nimeltään se oli Dominion Hockey Challenge Cup. Vuonna 1926 Stanley Cupista tuli Pohjois-Amerikan kiekkoliiga NHL:n mestaruuspalkinto.

Helsingissä pelataan torstaina 1.11. ja perjantaina 2.11. kaksi NHL-sarjapeliä, joissa kohtaavat Patrik Laineen tähdittämä Winnipeg Jets ja Aleksandr Barkovin kipparoima Florida Panthers. Stanley Cup ei vieraillut Suomessa keväällä, koska tämän vuoden voittajajoukkueessa ei pelannut yhtään suomalaista.

Washington Capitals pääsi nostamaan mestaruuspokaalia kaudella 2017–2018. Joukkue kaatoi suomalaisen Erik Haulan edustaman Vegas Golden Knightsin otteluvoitoin 4–1.

Stanley Cupiin kaiverretaan vuosittain NHL:n mestarijoukkueen pelaajien, valmentajien sekä huoltajien nimet.
Stanley Cupiin kaiverretaan vuosittain NHL:n mestarijoukkueen pelaajien, valmentajien sekä huoltajien nimet. (Kuva Fotolia)

Messuvieraat pääsevät ihailemaan pokaalia ja ottamaan kuvia sen kanssa perjantaina klo 14–18. GoExpo Winteriin jäädytetään pieni jääkenttä, jossa nähdään muun muassa alamäkiluistelua, kiekkokoulu, jääpallon ja ringeten näytösotteluita, Pietarinkadun Oilers sekä demot taitoluistelijan koreografiaharjoittelusta ja jääkiekkoilijan taitoharjoittelusta.

Omia taitojaan voi testata pikaluistelussa, taitoluistelussa, kaukalopallon tekniikkaradalla, ringettekoulussa ja tietysti omaan tahtiin yleisöluistelussa.

  • GoExpo Winter Helsingin Messukeskuksessa 2.–4.11.2018

Lue myös: NHL-kiekkokausi pyörähti jälleen käyntiin – kolme suomalaispelaajaa teki debyyttinsä

Kommentoi Facebookissa