Mercedes julkaisi tietoja uutuuksistaan – tulossa on muun muassa toisen sukupolven CLA

Mercedes-Benz julkaisi reittikartan tähtimerkin ensi vuoden tuoteuutuuksista.

Mercedes-Benz julkaisi reittikartan tähtimerkin ensi vuoden tuoteuutuuksista. (Kuva Mercedes-Benz)

Osa ensi vuoden uutuuksista on jo ehditty tuoda julkisuuteen.

AUTOT Mercedes-Benz julkaisi äskettäin lehdistötiedotteen, jossa esiteltiin asiapitoiseen sävyyn merkin tämän vuoden tammi-syyskuussa saavuttamia tuloksia. Numerotietojen joukkoon oli kuitenkin piilotettu myös yksi sivu, jossa kerrottiin tähtimerkin ensi vuoden tuoteuutuudet. Kuvia niistä ei sentään vielä paljastettu, mutta autojen mallit kävivät selväksi.

Osa ensi vuoden uutuuksista on jo ehditty tuoda julkisuuteen. Täyssähköinen EQC-crossover esiteltiin syyskuussa Tukholmassa, ja kompakteja tila-autoja edustavan B-luokan kolmas sukupolvi tuotiin julkisuuden valokeilaan muutaman viikon takaisessa Pariisiin autonäyttelyssä. Vähemmän salainen on myös isosta Sprinter-pakettiautosta tuleva täyssähköversio, joka nimetään eSprinteriksi.

Loput ensi vuoden uutuuksista on sen sijaan vielä julkaisemattomia. A-luokan pohjalta tehtävän neliovisen CLA Coupén toinen sukupolvi esiteltäneen ensi vuoden alkupuoliskolla, ja myös auton Shooting Brake -sporttifarmari saa jatkoa. Sen vuoro koittaa todennäköisesti vuoden kolmannella tai viimeisellä neljänneksellä. Molempien autojen prototyyppejä on bongattu jo salavalokuvaajien linsseihin, mutta ne ovat olleet vielä paksun naamioteipin peitossa.

Täyssähköinen EQC-crossover esiteltiin jo syyskuussa Tukholmassa.
Täyssähköinen EQC-crossover esiteltiin jo syyskuussa Tukholmassa. (Kuva Mercedes-Benz)

Keskikokoinen GLC-katumaasturi ja sen coupé-versio saavat puolestaan kevyen kasvojenkohotuksen automaailman tavallisen uudistumistahdin mukaisesti. Autojen valojen grafiikkaa päivitetään, ja puskuritkin saavat hieman uusia muotoja. Sisälle tulee puolestaan nykymalleja modernimpi tietoviihdejärjestelmä. GLC:n faceliftiä voidaan odotella vielä ennen ensi vuoden puoltaväliä.

Muutamaa kuukautta myöhemmin vuorossa on Mersun katumaasturimalliston lippulaiva, eli BMW X7:n haastava seitsemänpaikkainen GLS. Lisäksi täysin uutena mallina vielä loppuvuodesta lanseerataan Mercedeksen nykyisen kompaktiautovalikoiman kahdeksas malli. Se on hyvin todennäköisesti kulmikas crossover, joka nimetään GLB:ksi. Auto tehdään A-luokan pohjalle, mutta sen muodot saavat vaikutteita G-luokan legendaarisesta maasturista ja jo tuotannosta poistuneesta GLK:sta.

Lisäksi loppuvuoden uutuuksien joukosta löytyy vielä Smart-kaupunkiauton päivitetty versio. Smart muuttuu Euroopassakin pelkästään sähköautoja tarjoavaksi merkiksi vuoteen 2020 mennessä, joten polttomoottorivaihtoehdot pudotetaan faceliftin yhteydessä kokonaan pois valikoimasta.

Uutuuksien listalle on nostettu myös V-luokan iso tila-auto jo alkuvuodeksi. Se on vasta neljä vuotta vanha malli, joten kyseessä on todennäköisesti pelkkä kasvojenkohotus. Kompaktia GLA-crossoveria ei sen sijaan näy listalla, joten auton vuoro koittanee vasta seuraavan vuoden puolella. Tulossa saattaa olla myös GLA:n coupé-versio muun muassa BMW X2:n haastajaksi.

Lue myös: Mercedes ei luovu tila-autosta – uusi B-luokka haastaa crossoverit entistä sporttisemmalla otteella

Kommentoi Facebookissa