Hävyttömät huijarit veivät 90-vuotiaan naisen rahat ”skannattavaksi” – tililtä lähti 20 000 euroa

Valepoliisit kiersivät naisen kanssa neljässä eri Osuuspankin konttorissa nostamassa rahaa naisen tililtä.

Valepoliisit kiersivät naisen kanssa neljässä eri Osuuspankin konttorissa nostamassa rahaa naisen tililtä. (Kuva AOP)

Kaksi miestä esiintyi Keskusrikospoliisin poliiseina ja kierrätti naista pankin eri konttoreissa.

HUIJAUS Kaksi miestä huijasi 90-vuotiaalta hyvinkääläiseltä naiselta 20 000 euroa esiintymällä Keskusrikospoliisin poliiseina marraskuun puolivälissä.

Miehet olivat soittaneet naiselle ja kertoneet, että naisen olisi nostettava rahansa pankista ja annettava ne poliisille skannattavaksi ja säilytykseen. Puhelun jälkeen miehet olivat hakeneet naisen mukaansa tämän kotoa ja kiertäneet naisen kanssa neljässä eri Osuuspankin konttorissa nostamassa rahaa naisen tililtä.

Saaliikseen miehet saivat yhteensä 20 000 euroa. Pankissa käyntien jälkeen miehet olivat vielä kysyneet naiselta, olisiko tällä kultaisia koruja, mutta eivät olleet vaatineet niitä naiselta. Jälkeenpäin naisen naapurit olivat ihmetelleet ja kysyneet, miksi nainen oli tullut täysin vieraiden ihmisten kyydissä kotiinsa. Tämän jälkeen nainen kävi Hyvinkään poliisiasemalla tekemässä asiasta rikosilmoituksen.

– Tämä on erittäin ikävä ilmiö. On todella hävytöntä, miten huijarit käyttävät senioreiden hyväuskoisuutta hyväksi. Tutkimme edellä mainittua huijaustapausta törkeänä petoksena, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen tapauksesta.

Huijareiden käyttämiä tarinoita on monia, mutta yleensä huijari pyrkii aiheuttamaan hätäännystä ja sekoittamaan uhrin ajatuksia: uhri on joutumassa vakavan rikoksen kohteeksi ja hänen pankkitiliään ollaan tyhjentämässä ja ainoa keino estää se, on antaa soittamalle tämän pyytämät verkkopankkitunnukset tai nostaa rahat tililtä kiireesti.

– Poliisi tai kukaan muukaan oikealla asialla oleva taho ei koskaan tiedustele verkkopankkitunnuksia puhelimessa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai kadulla, Minkkinen muistuttaa.

Akuuteissa tilanteissa on soitettava hätänumeroon 112. Mikäli epäilee itse tai läheisensä joutuneen rikoksen uhriksi, asiasta tulee tehdä rikosilmoitus. Rikosilmoituksen voi tehdä myös sähköisesti: https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus.

Lue myös: Valepoliisit huijasivat vanhuksilta yli 800 000 euroa – poliisi ja pankki saivat puolet palautettua

Kommentoi Facebookissa