Heavyneulonnan MM-kisoihin ilmoittautunut kilpailijoita ympäri maailman – ”Rokataan eikä meinata!”

Heavyneulonnan MM-kisat ovat saaneet ihmiset levittämään käsitöiden ja heavy metal -musiikin yhdistelmän ilosanomaa ympäri maailman.

Heavyneulonnan MM-kisat ovat saaneet ihmiset levittämään käsitöiden ja heavy metal -musiikin yhdistelmän ilosanomaa ympäri maailman. (Kuva Tovari)

Mestaruuden voittamisessa asenne ratkaisee, eikä sitä ole kilpailuvideoista puuttunut.

HEAVYNEULONTA Joensuussa heinäkuussa järjestettävät Heavyneulonnan MM-kisat ovat herättäneet laajasti kiinnostusta ympäri maailman ja kilpailijoita on intoutunut osallistumaan eri puolilta maailmaa. Heavyneulonnassa on kyse käsitöiden ja heavy metal -musiikin yhdistämisestä uudenlaisella tavalla.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän kisan semifinaalivaihe päättyi toukokuun viimeisenä päivänä, johon mennessä kilpailuvideoita saapui 13:sta eri maasta.

Semifinaalikarsintoihin kilpailijat osallistuivat minuutin mittaisin videoin, joilla he esittävät omat parhaat neulontaa ja heavy metal -asennetta yhdistävät liikkeensä. Mestaruuden voittamisessa asenne ratkaisee, eikä sitä ole kilpailuvideoista puuttunut.

– Olemme olleet yllättyneitä siitä, miten hienosti toteutettuja ja erilaisia tarinoita sisältäviä semifinaalivideoita olemme saaneet ihailtavaksemme! Niissä rokataan eikä meinata! Ja mistä kaikkialta niitä on tullut! kertoo Mari Karjalainen Taito Pohjois-Karjalasta.

Semifinaaleihin kilpailijoita ilmoittautui Alankomaista, Australiasta, Iso-Britanniasta, Japanista, Latviasta, Meksikosta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta, Valko-Venäjältä, Venäjältä, Yhdysvalloista sekä Suomesta. Finaalikilpailussa selviää, minne ensimmäinen Heavyneulonnan maailmanmestaruus lopulta menee.

Heavy Metal Knitting World Championships järjestetään 11.7.2019 Taitokorttelilla Joensuussa. Tapahtumassa lavalla nähdään myös joensuulaisyhtye Maniac Abductor.

Lue myös: Rock on nyt tutkitusti keski-ikäisten musiikkia – soiko sinulla konemusiikki, CCR vai Bach?

Kommentoi Facebookissa