Heidi suunnitteli Linnan katsotuimman puvun – rouva Jenni Haukio käyttää Vuoden nuoren suunnittelijan luomaa juhlapukua

Heidi Karjalainen suunnitteli linnan juhlien katsotuimman puvun.

Heidi Karjalainen suunnitteli linnan juhlien katsotuimman puvun. (Kuva Messukeskus)

Rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän juhlapuku oli Heidi Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö.

SUOMI 100 Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio käyttää itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla taiteen kandidaatti Heidi Karjalaisen hänelle suunnittelemaa juhlapukua. Heidi Karjalainen on maisteriopiskelija Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa muotoilun laitoksella muodin pääaineessa.

Kyseessä on Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö. Rouva Haukion suunnittelijavalintaan vaikutti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla.

– Nuorissa, lahjakkaissa tekijöissä on Suomen tulevaisuus. Halusin valinnallani sekä kunnioittaa Aalto-yliopistossa tehtävää muotoilualan korkeatasoista, omaleimaista ja kansainvälisesti kilpailukykyistä opetus- ja tutkimustyötä että antaa nuorelle suunnittelijalle mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja luovuuttaan.

Heidi Karjalainen kertoo tärkeintä suunnittelutyössä olleen mielenkiintoisen visuaalisen ilmeen löytämisen. Hänellä on omanlaisensa tapa suunnitella vaatteita. Piirtämisen sijaan vaatteet muotoutuvat spontaanisti suoraan sovitusnuken päälle.  Ideoita ja inspiraatiota hän löytää sekä ihmisistä että kulttuurista, kuten taiteesta, elokuvista ja musiikista.

– Tavoitteena oli löytää tuore näkemys juhlapukeutumiseen pukeutumisetikettiä ja perinteitä kunnioittaen. Halusin suunnitella ajassa kiinni olevan, arvokkaan ja elegantin puvun, joka poikkeaisi Jenni Haukion aiemmista puvuista. Sain tähän laajat vapaudet. Tärkeintä oli löytää mielenkiintoinen visuaalinen ilme.

Heidi Karjalainen valittiin syyskuussa Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi. Toukokuussa hän saavutti toisen sijan Apolda European Fashion Award -kilpailussa Saksassa Karjalaisen suunnittelutyötä ohjasi Aalto-yliopiston muotitaiteen professori Pirjo Hirvonen.

– Mahtavaa, että tällä tasolla tunnustetaan nuoren polven lahjakkuus vaatesuunnittelussa. Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu on pitkän historiansa aikana ollut aina edelläkävijä nuorten lahjakkuuksien nostamisessa, ja tällainen kansallinen tunnustus on kaikille, sekä suunnittelijoille että muotialalle, hieno juttu, arvioi raadin puheenjohtaja Jaakko Selin.

Itsenäisyyspäivänä nähtävän puvun on ommellut ja kaavoittanut mallimestari Karina Pekola.

Kommentoi Facebookissa