Heli Laaksosen bonuskirjaa jaetaan kirjakaupoissa – ”Te ette voi usko, kui hullu se o!”

Vuoden 2020 nimikkokirjailijaksi valittu Heli Laaksonen on useaan kertaan palkittu lounaissuomalainen kirjailija, runoilija, kääntäjä ja kuvataiteilija

Vuoden 2020 nimikkokirjailijaksi valittu Heli Laaksonen on useaan kertaan palkittu lounaissuomalainen kirjailija, runoilija, kääntäjä ja kuvataiteilija. (Kuva Miikka Lappalainen)

Kirjan päiviä vietetään syyskuussa kirjakaupoissa kautta maan.

KIRJAKAUPAT Suomen kirjakaupoissa vietetään 7.–13. syyskuuta Kirjan päiviä. Kampanja on uudistunut versio Kirjan ja Ruusun päivän tapahtumasta, joka tänä vuonna siirtyi koronaepidemian vuoksi syksyyn huhtikuiselta paikaltaan.

Tapahtuman tarkoitus on kiinnittää huomio kirjakauppojen työhön ajankohtaisina ja aktiivisina toimijoina sekä monipuolisen kirjallisuuden näyteikkunoina, myyntipaikkoina ja luovuuden lähteinä.

Runoilija Heli Laaksosen tapahtumaa varten kirjoittama proosateos Ajopuujalka on saatavilla vain kampanjakirjakaupoista ja vain kaupan päälle 15 euron kirjaostoksista, kirjaa ei myydä erikseen. 

“Kutsu kirjoittamaan uutta teosta Kirjan päiväksi ilahdutti kuin uudet patterit suunnistajan otsalampussa. Minulla on ollut pitkään vireillä tarina vitsikkäistä rahtareista ja heidän sydänsuruistaan – ryhdyin kiivaasti kokoamaan siitä tragikoomista pienoisromaania.”

Vuoden 2020 nimikkokirjailijaksi valittu Heli Laaksonen on useaan kertaan palkittu lounaissuomalainen kirjailija, runoilija, kääntäjä ja kuvataiteilija, joka on tullut tunnetuksi varsinkin Lounais-Suomen murteella kirjoittamistaan teoksista. Koko Suomen suosikiksi hän nousi jo vuonna 2000 ilmestyneellä esikoiskokoelmallaan Pulu uis. Viimeisin hänen saamansa tunnustus on tältä vuodelta, kun Laaksoselle ojennettiin Kirsi Kunnas -palkinto.

Runoilija Heli Laaksosen tapahtumaa varten kirjoittama proosateos Ajopuujalka on saatavilla vain kampanjakirjakaupoista ja vain kaupan päälle.
Runoilija Heli Laaksosen tapahtumaa varten kirjoittama proosateos Ajopuujalka on saatavilla vain kampanjakirjakaupoista ja vain kaupan päälle. (Kuva Kirjakauppaliitto)

Sanamaija Laaksonen sanoo paasaavansa riemulla lukutaidon ja lukemisharrastuksen puolesta:

”Kirjan lukeminen on  maadoittava, rauhoittava, viisastava ja elämän  laatua kohottava  harrastus – olen valmis tekemään suuria tekoja sen eteen, että suomalaiset lukijat saisivat pitää kirjanlukuintonsa, kirjakauppansa – ja kirjailijansa”

Nyt bonuskirjana jaettava Ajopuujalka on kielellinen runsaudensarvi ja Heli kertoo iloinneensa saadessaan kirjoittaa niin omalla murteella kuin yleiskielelläkin – ja tehdessään yhteistyötä sekä Savon että Etelä-Pohjanmaan murteen taitajien kanssa. 

”Suorastaan ruovin lähtötelineissä, että pääsen esittelemään lukijakunnalle uutta teosta! Te ette voi usko, kui hullu se o!”

Kirjakaupat ovat tärkeitä luovuuden lähteitä Heli Laaksoselle kirjailijana, hän kertoo yllättyvänsä kirjalaarien äärellä joka kerta, että ”tämmönenki o olemas! Oooh!”. 

”Rakastan omaa pursuilevaa kirjahyllyäni, jossa on aina tilaa vielä yhdelle teokselle, ellei jopa kahdelle…”

  • Kirjoittaja on Päivän Lehden kulttuurituottaja ja Vanhan Rauman kirjakauppias

Lue myös: Kirsi Kunnas -runopalkinto 2020 Heli Laaksoselle ja Niillas Holmbergille – ”Rohkeaa, elävää ja vaikuttavaa nykyrunoutta”

Kirjan päivät -tapahtuma

Kirjan päivät -viikkoa vietetään tänä vuonna kirjakaupoissa 7. – 13. syyskuuta.

Heli Laaksosen kirjoittamaa teosta jaetaan viikon aikana kaikille vähintään 15 eurolla kirjoja ostaneille. Kirja on saatavissa vain kaupanpäällisenä ja vain Kirjan päivien ajan. Tiedot kirjaa jakavista kirjakaupoista löytyvät osoitteesta www.kirjanpaivat.fi.

Aiempia nimikkokirjailijoita ja juhlateoksen kirjoittajia ovat olleet Tuomas Kyrö, Jari Tervo, Anna-Leena Härkönen, Kari Hotakainen, Ronja Salmi, Roope Lipasti ja Leena Lehtolainen.

Kommentoi Facebookissa