Helle pehmitti huippukokouksen mielenosoitusten osallistujamäärät – mukana murto-osa odotetusta

Helsingin poliisi tarkensi jälkeenpäin Senaatintorilla olleen 2135 henkilöä, joista osa oli mielenosoittajia ja osa turisteja.

Helsingin poliisi tarkensi jälkeenpäin Senaatintorilla olleen 2135 henkilöä, joista osa oli mielenosoittajia ja osa turisteja. (Kuva Poliisi)

Helsinki Calling -mielenosoitus järjestettiin ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta.

HUIPPUKOKOUS Helsingissä järjestetään presidentti Donald Trumpin ja presidentti Vladimir Putinin huippukokouksen tiimoilta kymmenkunta mielenosoitusta. Etukäteen suurimmaksi arvioitiin Helsinki Calling -tapahtumaa, jonka uskottiin keräävän yli 10 000 henkeä mielenilmaisuun.

Tapahtuman kantava teema oli ihmisoikeuksien puolustaminen. Lämpötila oli noin +27 astetta ja mielenosoitus käynnistyi marssilla. Rauhallisessa kulkueessa oli Helsingin poliisin arvion mukaan reilusti alle odotetun, noin puolitoistatuhatta osallistujaa.

”Mielenosoitus on siirtynyt Kansalaistorilta Senaatintorille.  Senaatintorilla arvioiden mukaan noin 2 500 ihmistä. Osa heistä on myös turisteja.”

Helsinki Calling -mielenosoituksen kulkueessa kannettiin erilaisia tunnuksia ihmisoikeuksien puolesta.
Helsinki Calling -mielenosoituksen kulkueessa kannettiin erilaisia tunnuksia ihmisoikeuksien puolesta. (Kuva AOP)

Senaatintorilla puhuivat muun muassa europarlamentaarikko Heidi Hautala, kirjailija Sofi Oksanen sekä yrittäjä Peter Vesterbacka.

Perussuomalaisten nuoret järjestivät samoihin aikoihin Helsingin Narinkkatorilla Welcome Trump -mielenosoituksen. Tämä mielenilmaus keräsi poliisin mukaan noin 50 henkeä.

Lue myös: Poliisi kehottaa välttämään autoilua Helsingin keskustassa huippukokouspäivänä – laajoja alueita suljettu ajoneuvoilta

Kommentoi Facebookissa