Helsingin Kirjamessut sai uuden ohjelmajohtajan – moniäänisyys entistä vahvemmin esille

Helsinkiläinen Ville Blåfield on työskennellyt laaja-alaisesti mediassa. (Kuva Emmi Kähkönen)

Ville Blåfield toivoo, että messut kehittyvät keskustelufoorumina ja uusien puheenvuorojen areenana.

KIRJAMESSUT Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield. Blåfield arvostaa kirjamessuja ja lupaa ottaa huomioon rakastetun tapahtuman ainutlaatuisuuden.

– Toivon, että messut kehittyvät entisestään myös yhteiskunnallisen keskustelun foorumina, hän toteaa.

Helsinkiläinen Ville Blåfield (s.1980) on työskennellyt laaja-alaisesti mediassa, ja tehnyt ennen nykyistä työtään viestintäkonsulttina pitkän uran journalistina. Hän on toiminut pisimpään Helsingin Sanomissa kehityspäällikkönä ja esimiehenä. Viimeiset neljä vuotta Blåfield on vastannut viestintätoimisto Milttonilla johtajana ansaitun median asiantuntemuksesta.

Blåfield on julkaissut neljä tietokirjaa. Näissä hän on käsitellyt julkisuutta, politiikkaa, suomalaista saunakulttuuria ja sivistystyön historiaa. Blåfield seuraa yhteiskunnallista keskustelua ja osallistuu siihen myös itse aktiivisesti. Blåfield tunnetaan myös Ylen aamun Jälkiviisaana.

Toimittajatausta vaikuttaa osaltaan siihen, että Blåfield haluaa tuoda yhteiskunta- ja kulttuurikeskustelua laajasti esille Helsingin Kirjamessujen ohjelmassa. Yhteiskunnalliset keskustelut, moniäänisyys ja entistä laajempien ryhmien puhutteleminen saattavat nousta kirjamessujen ohjelmassa entistä vahvemmin esille tulevaisuudessa.

Ohjelmajohtajuuskausi kestää kahdesta neljään vuotta.

– Olen ollut luultavasti kaikilla Helsingin Kirjamessuilla niiden alusta asti erilaissa rooleissa – kävijänä, haastattelijana tai kirjailijana. Ymmärrän hyvin, miksi tapahtumaa rakastetaan ja haluan säilyttää Kirjamessujen hienon ilmapiirin, sisällön rikkauden ja kohtaamisten kirjon.

Helsingin Kirjamessut on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi, jossa kirjailijat, poliitikot, taiteilijat ja asiantuntijat keskustelevat aikamme ilmiöistä. Kirjamessujen tärkeimpiä arvoja ovat sananvapaus, suvaitsevaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen. Helsingin Kirjamessut järjestetään 27.–30.10.2022.

Lue myös: Aleksis Kiven merkkivuonna keskitytään mielen hyvinvointiin – ”Minä elän!”

Kommentoi Facebookissa