Olympiastadionin remontti saa Ratinan stadionin täyttymään

Robbie Williams esiintyi taannoin myös MTV:n Possen suorassa lähetyksessä. (Kuva AOP)

Ensi kesänä paikan päällä nähdään karismaattinen Robbie Williams.

MUSIIKKI Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Ratinan stadion on vuoteen 2019 asti Suomen merkittävimpiä tapahtumapaikkoja, kun Helsingin Olympiastadionia uudistetaan.

Viime kesänä paikan päällä nähtiin Ilveksen ja Valencian välinen jalkapallo-ottelu, Eppu Normaalin juhlakonsertti, yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelu sekä toista vuotta peräkkäin stadionilla järjestetty kaupunkifestivaali Blockfest. Nyt myös suven 2017 ohjelma alkaa hahmottua.

Live Nation Suomi nimittäin tiedotti maanantaina, että pop-tähti Robbie Williams saapuu esiintymään Ratinaan 10. elokuuta 2017. Konsertti toteutetaan yhteistyössä N.C.D. Productionin kanssa ja lämmittelijänä nähdään synapop-duo Erasure, joka on sosiaalisen median perusteella monille musiikkiharrastajille jopa kovempi asia kuin itse pääesiintyjä.

Promoottori ei paljasta hintaa

Tampereen keikka on osa Robbie Williamsin uuden The Heavy Entertainment Show -albumin julkaisukiertuetta, joka vierailee yhteensä 18 eri maassa. Live Nationin promoottori Scott Lavender ei suostu paljastamaan millä hintahaarukalla brittilaulaja on saatu houkuteltua pohjoiseen.

– Voin kuitenkin todeta, että olemme nähneet alustavia suunnitelmia konsertin tuotannon osalta ja niiden perusteella keikasta on tulossa todella vaikuttava. Robbie Williams on viihdyttäjä isolla v:llä, joten odotan ensi elokuulta fantastista showta.

Take That -yhtyeessä uransa aloittanut ja 1990-luvun puolivälissä soolouralle irronnut Williams on myynyt yli 70 miljoonaa albumia. Kiertueen julkistuksen alla hänelle myönnettiin BRITs Icon Award musiikillisista saavutuksistaan koko brittiläisen kulttuurin eteen. Palkinnon ovat aiemmin saaneet vain David Bowie sekä Elton John.

Robbie Williamsin ensimmäinen soolohitti oli vuonna 1996 ilmestynyt Angels. Siitä eteenpäin mies pysytteli maailman suosituimpien sooloartistien eturintamassa viitisentoista vuotta putkeen, julkaisten vuorotellen tyylikkäitä balladeja ja niiden vastapainoksi menevämpiä pop-biisejä.

The Heavy Entertainment Show on 42-vuotiaan popparin yhdestoista studioalbumi. (Kuva Live Nation Suomi)
The Heavy Entertainment Show on 42-vuotiaan popparin yhdestoista studioalbumi. (Kuva Live Nation Suomi)

Lisää isoja konsertteja luvassa?

Robbie Williamsin esiintyminen tuskin jää ainoaksi ison luokan tapahtumaksi Ratinassa 2017. Esimerkiksi Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest ei ole vielä tiedottanut ensi vuoden päivämääriään eikä järjestyspaikkaansa.

Tapahtumapaikka kiinnostaa monia eri järjestäjiä. Päivän Lehden luotettavien lähteiden mukaan Ratinaan on yritetty saada toistakin kansainvälistä pop-keikkaa kuin myös kotimaista rockia, mutta näistä ei ole toistaiseksi tiedotettu mitään virallista.

Yhtenä rajoittavana tekijänä suurkonserttien toteuttamiselle on Suomen jalkapallomaajoukkueen ottelut, joita varten stadionin nurmen on annettava hengähtää massakonserteilta. Ratina on joka tapauksessa tarkoitettu sekä urheilu- että tapahtumakäyttöön, ei ainoastaan jompaan kumpaan.

Kommentoi Facebookissa