Henkirikoksesta epäilty on psykiatrian erikoislääkäri – ajoi perhe mukanaan autolla mereen kesällä 2021

Poliisi jatkaa Ullanlinnan epäillyn henkirikoksen tutkintaa Helsingissä. (Kuvituskuva Poliisi)

Kaikki onnistuttiin pelastamaan ja mies kertoi tehneensä virheen ohjauslaitteiden käytössä.

HENKIRIKOS Helsingin poliisi jatkaa edelleen henkirikoksen tutkintaa, jonka epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa Ullanlinnassa viikonloppuna. Kyseinen asunto on uhrin ja epäillyn yhteinen koti. Epäilty mies on syntynyt vuonna 1974 ja uhriksi joutunut nainen vuonna 1975.

Tapauksen selvittäminen alkoi, kun uhrista tehtiin katoamisilmoitus poliisille perjantaina 16. joulukuuta päivällä. Tapauksen tämänhetkinen rikosnimike on tappo. Rikosnimike on valittu niiden tietojen perusteella, joita poliisilla on tässä vaiheessa tapauksesta. Kadonneeksi ilmoitettu nainen löydettiin surmattuna, kun hänen ruumistaan oltiin siirtämässä jätesäkissä autoon.

Poliisi ei pysty edelleenkään avaamaan julkisuuteen uusia yksityiskohtia tapauksesta. Toistaiseksi ei ole mahdollista ottaa kantaa esimerkiksi henkirikoksen tarkkaan tekoaikaan, tekotapaan tai motiiviin. Poliisi jatkaa edellä mainittujen asioiden selvittämistä.

– Kyseessä on erittäin vakavan rikosepäilyn esitutkinta. Ymmärrämme, että tapaus herättää paljon mielenkiintoa ja huolta kansalaisissa. Toistaiseksi emme pysty kuitenkaan käsittelemään tapauksen yksityiskohtia julkisuudessa, koska se voisi vaarantaa esitutkinnan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Mediatietojen mukaan epäilty on psykiatrian erikoislääkäri, joka on tutkinut väkivaltaa. Mies on myös saanut vuonna 2021 sakkoja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hän ajoi koeajossa olleella autolla mereen Kauppatorilla. Autossa oli tapahtumahetkellä kuusi ihmistä, mukana myös lapsia. Kaikki onnistuttiin pelastamaan ja mies kertoi tehneensä virheen ohjauslaitteiden käytössä.

Henkirikoksesta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi mahdollisesti tiistaina 20. joulukuuta. Poliisi ei ole vielä kuulustellut häntä. Muita tapaukseen liittyviä henkilöitä on kuultu.

Lue myös: Läheiset ja poliisi etsivät kadonnutta naista – aviomies yritti siirtää jätesäkkiin käärittyä ruumista autoon

Kommentoi Facebookissa