Henri Kontinen eteni Australian avointen nelinpelifinaaliin – tavoitteena jälleen Grand Slam -voitto

Henri Kontisen otteissa tenniskentällä alkaa olla taas tuttua tehokkuutta.

Henri Kontisen otteissa tenniskentällä alkaa olla taas tuttua tehokkuutta. (Kuva AOP)

Suomalainen voitti parinsa John Peersin kanssa Australiassa kaksi vuotta sitten.

TENNIS Vuoden 2017 Australian avointen nelinpelin mestarit, Henri Kontinen ja John Peers, pääsevät yrittämään temppunsa toistamista kukistettuaan välierässä kaksikon Leonardo MayerJoao Sousa 6–1, 7–6(6). Finaalipaikka Grand Slam -tasolla on suomalais-australialaiskaksikon uran toinen.

Sekä 12. sijoitetut Kontinen ja Peers että sijoittamattomat yllättäjät Mayer sekä Sousa olivat vakuuttaneet otteissaan aiemmilla kierroksilla. Aggressiivisesti pelaavien Kontisen ja Peersin sekä takakentällä viihtyvien vastustajien kohtaamisesta oli lupa odottaa jännittävää koitosta.

Avauserän alkupuolella nähtiin tasaisia pelejä, joissa ei kuitenkaan murroissa onnistuttu. Erän edetessä pääsivät Kontinen ja Peers koko ajan vastustajan lyönteihin paremmin kiinni. Tämä konkretisoitui neljännessä ja kuudennessa pelissä tulleisiin murtoihin, mitkä takasivat erävoiton lopulta vakuuttavasti 6–1.

Toisessa erässä Kontinen ja Peers onnistuivat ensimmäisenä murtamaan vastustajansa syötön, minkä turvin he nousivat 5–3 johtoon. Mayer ja Sousa eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan pelastivat yhden ottelupallon syötössään ja tekivät murron heti perään – ratkaisu haettiin tiebreikista. Tasaisen tiebreikin voittoa pääsivät juhlimaan suomalaisten ja australialaisten iloksi Kontinen ja Peers pistein 8–6.

– Hienoa päästä läpi tänään. Ensimmäisessä erässä kaikki meni hyvin ja taistelimme voiton toisen erän tiebreikissa, kotikentällään pelannut John Peers kertoi kenttähaastattelussa.

– Ensimmäisen täällä voitetun ottelun jälkeen olemme päässeet vauhtiin, säesti Henri Kontinen.

Finaalissa asettuu vastaan viidenneksi sijoitettu ranskalaispari Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut. Loppuottelu pelataan sunnuntaiaamuna klo 06.00 ja se näkyy Suomessa Eurosport 1 -kanavalla, jolla selostuksesta vastaavat Arno Seiro ja asiantuntijana toimiva Jarkko Nieminen.

Henri Kontinen voitti Heather Watsonin kanssa Wimbledonin sekanelinpeliturnauksen vuonna 2016 saavuttaen ensimmäisenä suomalaisena ammattilaisena Grand Slam -mestaruuden

  • Lähde Suomen Tennisliitto

Lue myös: Uskomaton suoritus – Henri Kontiselle toinen Grand Slam -voitto tenniksessä!

Kommentoi Facebookissa