Henri Kontiselle kelpo saldo Australian avoimissa – olympiapaikka kaukana

Henri Kontinen on pelannut komean uran nelinpelissä ja sekanelinpelissä (Kuva: AOP)

Henri Kontinen on pelannut komean uran nelinpelissä ja sekanelinpelissä (Kuva: AOP)

Henri Kontisen urakka Australian avointen sekanelinpelissä päättyi välierätappioon. Nelinpelissä Kontinen tipahti puolivälierissä.

TENNIS Suomalaisten taival Australian avoimissa päättyi perjantaina. Henri Kontinen ja Gabriela Dabrowski joutuivat pettymään sekanelinpelin välierissä suomalaiskanadalaisen parin hävittyä Tshekin Barbora Krejcikovalle ja Kroatian Nikola Mekticille 6-3, 3-6, 5-10.

Kontinen ja Dabrowski oli sijoitettu Australian avoimissa kolmanneksi. Krejcikova ja Mektic on rankattu turnauskaaviossa viidenneksi.

Kontisen ja Jan-Lennard Struffin taival nelinpelissä päättyi tiistaina. Suomalaissaksalainen pari taipui kauden ensimmäisen Grand Slam -turnauksen puolivälierissä Rajeev Ramille ja Joe Salisburylle.

Sijoittamattomat Kontinen ja Struff hävisivät ottelun lukemin 4-6, 4-6. Yhdysvaltalainen Ram ja brittiläinen Salisbury on sijoitettu Melbournessa 11:nneksi.

Australian avoimet oli Kontisen ensimmäisen turnaus uuden vakioparinsa Struffin kanssa. Suomalainen päätti pitkän ja paljon menestystä tuottaneen yhteistyönsä australialaisen John Peersin kanssa viime kauden jälkeen.

Kontinen voitti sekanelinpelin Grand Slam -tittelin Wimbledonissa 2016 Britannian Heather Watsonin kanssa ja pari pääsi finaaliin myös 2017. Myös Dabrowskin kanssa Kontisen yhteistyö sujuu hyvin, kuten välieräpaikka Australiassa osoittaa.

Suomen tenniksen suurlupaus Emil Ruusuvuori ylsi Australian avointen karsinnassa toiselle kierrokselle, jolla tuli tappio. Ruusuvuoren paikka kauden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa jäi kahden otteluvoiton päähän.

Tokion olympiapaikkojen suhteen Kontisen tilanne näyttää vaikealta. Ranking-pisteitä hänellä on mahdollisuuksia kerätä kesään saakka, mutta todennäköisempää tällä hetkellä on, ettei Kontinen pääse olympialaisten nelinpeliin.

Ruusuvuorella voisi olla mahdollisuuksia olympiapaikkaan kaksinpelissä, mikäli hän yltäisi maailmanrankingissa kesään mennessä 100 parhaan joukkoon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Emil Ruusuvuori matkalla tenniksen huipulle

Kommentoi Facebookissa