Henri Kontiselle voitto ja tappio – unelma elää edelleen Wimbledonissa

Henri Kontinen putosi parinsa kanssa nelinpelistä, mutta jatkaa Wimbledonissa sekanelinpelissä.

Henri Kontinen putosi parinsa kanssa nelinpelistä, mutta jatkaa Wimbledonissa sekanelinpelissä. (Kuva AOP)

Suomalainen voitti parinsa Heather Watsonin kanssa oman puolivälieräottelunsa.

TENNIS Tennisässämme Henri Kontisen ja hänen australialaisparinsa John Peersin finaalipaikka tenniksen nelinpelissä Wimbledonin turnauksessa oli äärimmäisen lähellä.

Kolme ja puolituntinen välieräottelu venyi viidenteen erään, kun sekä Kontinen ja Peers että heidän vastustajansa Puolan Lukasz Kubot ja Brasilian Marcelo Melo olivat voittaneet kaksi erää. Ratkaisevassa viidennessä erässä turnauksen neljänneksi sijoitetut vastustajat saivat Kontiselta lopulta syötönmurron ja näin he veivät erän luvuin 9–7 sekä samalla koko ottelun.

Melo tulee viemään Kontiselta myös maailmanlistan ykköspaikan. Viime vuonna Kontinen ja Peers pääsivät Wimbledonissa puolivälieriin, tammikuussa he voittivat Australian avoimet.

Sekanelinpelin iltaottelussa Henri Kontinen oli jälleen iskussa, hän selvisi brittiparinsa Heather Watsonin kanssa turnauksen välieriin. Kontinen ja Watson voittivat puolivälieräottelussa Intian Rohan Bopannan ja Kanadan Gabriela Dabrowskin lukemin 6–7, 6–4, 7–5.

Henri Kontisen sekanelinpelivoitto viime vuonna Wimbledonissa oli suuri saavutus, kaksi peräkkäistä Grand Slam -voittoa olisi suomalaiselle jo todella historiallista.

Kommentoi Facebookissa