Nyt lähtee Lada ja Volga vaikka yhdellä eurolla – tositarkoituksella ja hyvään kotiin!

Tässä olisi tomera GAZ eli Volga, 3110-50 ja vuosimalli 2006, paljonko tarjotaan?

Tässä olisi tomera GAZ eli Volga 3110-50, vuosimalli 2006 – paljonko tarjotaan? (Kuva Tulli)

Turvapaikanhakijoilta itärajalle jääneiden ajoneuvojen tullihuutokauppa pidetään tänään Sallassa.

AUTOT Tulli huutokauppaa 22 valtiolle luovutettua ja tulliselvittämätöntä ajoneuvoa tänään Sallassa. Huutokauppa on kolmas, jossa myydään itärajalle jääneitä, turvapaikanhakijoita Suomeen kuljettaneita ajoneuvoja.

Perjantaina huutokaupattavat ajoneuvot ovat olleet rajavartiolaitoksella tutkinnassa, ja ne ovat nyt vapautuneet oikeuden päätöksellä huutokaupattaviksi. Myynnissä on enimmäkseen Volga- ja Lada-merkkisiä niin sanottuja itäautoja. Mukana on muutama länsiautokin ja jokunen japanilainen.

Huutokauppa järjestetään 14.7. klo 14–16 entisen kansantalon piha-alueella osoitteessa Kansantie 3, 98900 Salla. Huutokauppaluettelon ajoneuvoihin 1–18 on voinut käydä etukäteen tutustumassa huutokauppapaikalla sekä Sallan hyötyjäte-asemalla. Ajoneuvot 19–22 olivat nähtävillä Raja-Joosepin tullitoimipaikalla päivittäin.

Vuoden 2016 vastaavat huutokaupat Sallassa ja Raja-Joosepissa tuottivat valtion kassaan noin 30 000 euroa. Kaikkiaan myytiin 164 ajoneuvoa, joiden myyntihinnat vaihtelivat 1 eurosta 1 200 euroon. Autot päätyivät pääasiassa autoharrastajille ja romuttamoille.

Tulli ei vastaa myytävien ajoneuvojen kunnosta, soveltuvuudesta ilmoitettuun käyttöön eikä auton mittarilukeman tai muiden tietojen oikeellisuudesta. Huutokauppahintaan lisätään 24 prosentin arvonlisävero. Tullihuutokaupasta ostettua ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eikä merkitä rekisteriin ennen kuin ajoneuvosta määrättävä autovero on maksettu.

  • Lisätietoja kaupan ehdoista huutokauppailmoituksessa. Tullihuutokauppaluettelon löydät tästä.

Kommentoi Facebookissa