HIFK ja SaiPa karanteeniin – runkosarjaan poikkeusratkaisu

SaiPa juhlii maalia

SaiPa juhlii maalia. (Kuva AOP)

HIFK ja SaiPa tuskin ehtivät pelaamaan kaikkia runkosarjan pelejään koronakaranteeninsa takia.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelaava HIFK tiedottaa, että sen joukkueen jäsenellä on todettu sunnuntaina 14. maaliskuuta koronavirustartunta. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tartuntatautiviranomainen on asettanut joukkueen taustahenkilöineen 14 vuorokauden karanteeniin.

HIFK:n joukkueen toiminta keskeytetään karanteenin ajaksi. Näin ollen HIFK palaa tositoimiin aikaisintaan 29. maaliskuuta.

HIFK:n viime lauantain ottelun vastustajan SaiPan joukkue on myös asetettu karanteeniin ja joukkueen toiminta on keskeytetty. HIFK:n viime perjantain vastustaja KooKoo on asettunut omaehtoiseen karanteeniin ja odottaa lisätietoja tartuntatautiviranomaisilta.

SM-liiga tiedottaa karanteenien aiheuttamista muutoksista runkosarjan ohjelmaan myöhemmin. Se on kuitenkin selviö, etteivät HIFK ja SaiPa ehdi pelata 14 ottelua kahdessa viikossa, sillä runkosarjan päätöskierros on ohjelmassa 13. huhtikuuta.

Viime syyskuussa SM-liiga tiedotti, ettei pelaamatta jääneitä otteluita huomioida lopullisessa sarjataulukossa. Jos joukkue ei ole pelannut runkosarjassa kaikkia otteluita, määräytyy sarjasijoitus pistekeskiarvon perusteella.

Runkosarjan ohjelmaa ei ole enää varaa venyttää, joten SM-liiga otti käyttöön pistekeskiarvomäärityksen ja Liigan sarjataulukko meni jo maanantaina uusiksi. Kärjen osalta tilanne ei muuttunut: Lukko johtaa edelleen sarjaa, HIFK on toisena sekä TPS kolmantena.

Kärpät sai eniten hyötyä. Se nousi kaksi sijaa ylös. Kärpät oli ennen muutosta seitsemäntenä, nyt se on viidentenä.

SaiPan tilanteeseen karanteeni ei enää vaikuttanut. Se jatkaa 13. sijalla ja sen kausi on päättymässä joka tapauksessa runkosarjaan. KooKoo jatkaa sijalla yhdeksän ja sen keskiarvon pitäisi riittää kymmenen parhaan joukkoon.

Toistaiseksi SM-liiga selviää vielä säikähdyksellä. Pudotuspeleissä tilanne olisi toinen.

Jos pudotuspelien aikaan joukkue asetettaisiin karanteeniin, tietäisi se hyvin todennäköisesti joukkueen kauden päättymistä. Sarjaohjelmaa ei ole varaa enää venyttää pelaajasopimusten umpeutumisen takia.

Viime kaudella kausi keskeytettiin koronpandemian takia, kun runkosarjaa oli pelaamatta yksi kierros. Mestaruutta ei jaettu.

Jos pelit keskeytyisivät tänäkin keväänä, eikä mestaruutta jaettaisi, olisi se SM-liigalle todella vakava takaisku.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jukurit antoi valmentajalleen kenkää – voitti heti

Kommentoi Facebookissa