Jukurit antoi valmentajalleen kenkää – voitti heti

Mikkelin Jukurit nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2016

Mikkelin Jukurit nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2016. (Kuva AOP)

Jukurit voitti jumbofinaalissa JYPin. Samalla Jukurit katkaisi 13 ottelun tappioputkensa.

JÄÄKIEKKO Mikkelin Jukurit hävisi SM-liigassa 13 perättäistä ottelua. Seurajohto teki tästä johtopäätöksensä ja päätti antaa päävalmentaja Marko Kauppiselle perjantaina potkut, vaikka kautta oli jäljellä enää 13 ottelua ja Kauppisen pesti olisi muutenkin päättynyt tähän kevääseen.

Kauppisen paikan Jukurien päävalmentajana ottanut Jari Kauppila onnistui valmentamaan Jukurit lauantaina voittoon. Jukurit voitti jumbofinaalissa JYPin 4-2 ja päätti samalla 13 ottelun tappioputkensa.

Jukurit nousi myös pois jumbosijalta. JYP on nyt peränpitäjänä.

Jukurit ja JYP ovat tämän kauden surullisia tarinoita. On lähinnä säälittävää katsella pakkotaaperrusta, jota joukkueet joutuvat tekemään huhtikuulle saakka.

Sarjataulukossa hieman ylempänä olevien Ässien alamäki sai lauantaina jatkoa. Patapakka hävisi Kouvolassa KooKoolle 1-3 ja koki jo kymmenennen perättäisen tappionsa.

Kouvolalaiset katkaisivat seitsemän ottelun tappioputkensa ja taistelevat vielä tiukasti pudotuspelipaikasta. Sijalla 12 oleva Ässät sen sijaan näyttää vääjäämättömästä päättävän kautensa runkosarjaan.

Sijalla 11 oleva HPK oli lauantaina tyly isäntä voitettuaan Kärpät 4-0. HPK nousi voitollaan Ässien edelle.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner myönsi ottelun jälkeen, että HPK oli lauantaina parempi joukkue.

– Onnittelut HPK:lle. Koutseille ja koko joukkueelle. Hienossa vireystilassa on kotijoukkue ja pelaa hyvää lätkää. Se oli tänään tehokkaampi ja tylympi kuin me, Manner kommentoi seuransa verkkosivuilla.

HPK:n hyvät otteet ovat alkaneet vain liian myöhään. Pudotuspelipaikkaan joukkueella on matkaa seitsemän pistettä, mutta runkosarjasta on jäljellä enää 12 ottelua.

Sarjakärki Lukko hävisi Sportille Vaasassa yllättäen 2-4. Sport vahvisti asemiaan kymmenennellä sijalla, joka siis oikeuttaisi viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Sarjakakkonen HIFK voitti Lappeenrannassa SaiPan 2-1. Samalla Lukon sarjajohto kaveni yhdeksään pisteeseen.

Sarjakolmonen TPS voitti Tampereella Ilveksen maalein 3-2. TPS on 13 pistettä Lukkoa perässä ja taistelee vielä runkosarjan voitosta.

Lahdessa Pelicans voitti rankkarikisan päätteeksi KalPan 4-3. Pelicans on sarjassa nyt viidentenä ja KalPa kuudentena tasapisteissä seitsemäntenä olevan Kärppien kanssa. Kuusi parasta saa suoran puolivälieräpaikan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK haastaa Lukkoa runkosarjan voittotaistossa – ”Kaikki elementit on olemassa”

Kommentoi Facebookissa