Vartija seurasi romaninaisia kaupassa – maksettavaksi sakot syrjinnästä ja korvauksia kärsimyksestä

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vartijan maksettavaksi 800 euroa sakkoja sekä äidille ja tyttärelle korvausta kärsimyksistä 1200 euroa kummallekin.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vartijan maksettavaksi 800 euroa sakkoja sekä äidille ja tyttärelle korvausta kärsimyksistä 1200 euroa kummallekin. (Kuva AOP)

Romaninaisia oli seurattu koko kaupassa asioinnin ajan 1–3 metrin etäisyydeltä.

SYRJINTÄ Hieman yli 20-vuotias tavaratalon vartija on saanut 800 euron sakot syrjinnästä. Käräjäoikeuden mielestä toiminta asetti romaninaisen eriarvoiseen asemaan muihin asiakkaisiin nähden.

Todistajan kertoman mukaan vartija pomppasi pystyyn kuin sähköiskun saaneena, kun romanipukuun pukeutunut asiakas tuli tyttärensä kanssa ostoksille. Vartija seurasi äitiä ja tytärtä 1–3 metrin etäisyydeltä koko kaupassa asioinnin ajan. Tytärtä tilanne hävetti.

Romaninainen huomautti vartijan toiminnasta. Vartija oli tuolloin sanonut, että hän seuraa ketä hän haluaa. Tilanne Tampereen Lielahdessa sijaitsevassa tavaratalossa kesti 15–20 minuuttia.

Romaninainen ei ollut aiemmin syyllistynyt näpistelyyn, eikä hänen käyttäytymisessään nytkään ollut mitään sellaista, että se olisi vaatinut tiukkaa valvontaa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vartijalle 40 kappaletta 20 euron päiväsakkoja, eli maksettavaa tuli 800 euroa. Äidille ja tyttärelle vartija määrättiin maksamaan korvausta kärsimyksistä 1200 euroa kummallekin.

Lue myös: Syyte syrjinnästä – vartija seurasi kaupassa romaneja muutaman metrin etäisyydeltä

Kommentoi Facebookissa