Teeveestä tuttu erehdytti Kelaa tukiasioissa – kuntavaaliehdokkaalle 1900 euron sakot petoksesta

Tampereen valtuustoon ehdolla oleva henkilö tuomittiin 1900 euron sakkoon petoksesta.

Tampereen valtuustoon ehdolla oleva henkilö tuomittiin 1900 euron sakkoon petoksesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Suosikkiäänestyksissä menestynyt mieshenkilö on SDP:n ehdokkaana kuntavaaleissa Tampereella.

PETOS Erinäisissä äänestyksissä varsin suosituksi Tampereella osoittautunut henkilö on saanut 1900 euron sakot petoksesta. Syyttäjä vaati miehelle 50 päivän ehdollista vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mukaan 35-vuotias mies erehdytti Kansaneläkelaitosta oikeudestaan saada työmarkkinatukea ja asumistukea. Hän ei ilmoittanut kaikkia työssäolojaan ja ansioitaan Kelalle, väitti syyttäjä.

Syyttäjän mukaan mies kuittasi alkuvuonna 2018 perusteettomasti työmarkkinatukea 3081 euroa ja asumistukea 2312 euroa. Tästä aiheutui Kelalle 5993 euron vahinko. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehelle 100 kappaletta 19 euron päiväsakkoja, eli maksettavaa tuli 1900 euroa.

Petosjutun vastaaja on tullut tunnetuksi muun muassa tv-ohjelmista sekä erinäisistä yleisöäänestyksistä, joissa hänellä on ollut menestystä. Tällä hetkellä henkilö on vihreiden varavaltuutettu, mutta tulevissa kuntavaaleissa SDP:n ehdokkaana.

Puolueen tietoon miehen saama syyte tuli vasta sunnuntaina. Ehdokkuus kuntavaaleissa saattaa kariutua maanantaina langetettuun tuomioon. Kun kuntavaalit siirtyivät kesäkuulle, ehdokaslistoja voidaan vielä laittaa uusiksi.

Lue myös: Kuntavaalit siirtyvät koronan johdosta kesäkuulle – THL väläytti jopa yli 10 000 päivätartunnan uhkakuvia

Kommentoi Facebookissa