HIFK johtaa SM-liigaa joulutauolla

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK vahvisti asemiaan SM-liigan kärjessä voitettuaan kärkiottelussa KooKoon.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelataan maanantaina vielä kaksi ottelua, mutta nyt on jo varmaa, että joulutauolle lähdettäessä HIFK johtaa sarjaa. HIFK kaatoi perjantaina Kouvolassa KooKoon kärkiottelussa maalein 2-1.

HIFK:n sankariksi nousi ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk. Hän teki HIFK:n molemmat maalit.

HIFK jatkaa SM-liigan kärjessä 59 pisteellä. KooKoo putosi kolmanneksi ja Ilves nousi toiseksi kolmen pisteen päähän IFK:sta.

Muilla kärkijoukkueilla oli vaikeampi perjantai. Kärpät koki suuren yllätystappion kotonaan, kun se hävisi Vaasan Sportille 0-1. Ottelun ainoa ja samalla voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi jo ennen avauserän puoliväliä, kun Turo Asplund vei Sportin johtoon.

Kärpillä on menossa varsin vaikea vaihe, sillä joukkue on hävinnyt nyt jo kolme ottelua putkeen. Joukkue on sarjassa nyt sijalla viisi. Sport puolestaan katkaisi kolmen tappion putkensa ja on sarjassa sijalla 11.

Myös TPS hävisi. Se taipui Raumalla Lukolle maalein 2-4.

TPS:n tappioputki on nyt jo neljän ottelun mittainen ja se on sarjassa neljäntenä. Lukko on voittanut kaksi ottelua nyt putkeen ja on sijalla 12.

Jyväskylässä JYP ja Tappara väänsivät tasaisesti, mutta lopulta Tappara kaivoi 4-3-vierasvoiton. Voittomaalin iski ajassa 57.10 osunut Charles Bertrand.

Tappara jyrää nyt neljän voiton putkessa ja nousi sarjataulukossa seitsemänneksi. JYP jatkaa viimeistä edellisenä.

Kuopiossa KalPa jatkoi hyviä otteitaan, kun se kaatoi Pelicansin 4-3. Elias Koponen nousi KalPan sankariksi kahdella maalillaan.

Lappeenrannassa SaiPan musta talvi sai jatkoa, kun Ilves haki pisteet 4-2-voitolla. Ilves otti toisen peräkkäisen voittonsa ja nousi sarjassa toiseksi. Sen ero sarjaa johtavaan HIFK:hon on nyt kolme pistettä. SaiPa on sijalla 13.

SM-liiga jatkuu vielä kahden ottelun voimin ennen joulutaukoa. Maanantaina Lukko isännöi JYPiä ja Tappara KalPaa.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Leijonat avasi ”Izvestija-turnauksen” voitolla – ”Onneksi hoidettiin homma kotiin”

Kommentoi Facebookissa