HIFK juhli Stadin derbyssä – HJK:n asema tukaloitui

HIFK ja HJK Stadin derbyssä (Kuva: Matti Raivio / All Over Press)

HIFK ja HJK Stadin derbyssä. (Kuva Matti Raivio/ All Over Press)

HIFK pehmitti huomattavasti rahakkaamman HJK:n Stadin derbyssä maalein 2-0.

JALKAPALLO Veikkausliigassa HIFK täräytti keskiviikkona yllätyksen voittamalla Helsingin paikallisottelussa eli Stadin derbyssä HJK:n maalein 2-0. Sarjan ylivoimaisesti rahakkain joukkue HJK lähti matsiin selkeänä suosikkina, mutta saikin poistua kentältä häntä koipien välissä.

Millään tuurilla HIFK:n voitto ei tullut. Sillä oli ajatus selkeästi vastustajaa edellä.

Ottelun hahmo oli HIFK:lle oivalliseksi vahvistukseksi osoittautunut Kei Kamara. Hän teki HIFK:n molemmat maalit.

Voitto oli HIFK:lle todella tärkeä moneltakin kantilta. Se jatkaa sarjataulukossa kuudentena ja on kiinni paikassa ylempään loppusarjaan ennen runkosarjan kahta viimeistä otteluaan. Jos HIFK säilyttää asemansa kuuden joukossa, on myöhemmin syksyllä luvassa vielä yksi derby.

Stadin derbyissä on useasti koettu ikäviä järjestyshäiriöitä. Poliisin oli tälläkin kerralla puututtava katsojien toilailuihin.

– Poliisi löysi ikäväkseen jo ennen tapahtuman alkua pelipaikalta isohkon määrän erilaisia savuja, soihtuja ja paukkupommeja, joita kannattajat olivat tuoneet katsomoon. Poliisi takavarikoi tuotteet ja kirjasi asiasta kaksi erillistä rikosilmoitusta rikosnimikkeellä räjähderikos, Helsingin poliisi twiittasi.

– Epäillyt savu-, soihtu- ja paukkupommituotteiden tuojat ovat poliisin tiedossa. Kyseisten tuotteiden tuominen yleisötapahtumaan on kiellettyä ja vaarallista, poliisi jatkoi.

HJK johtaa vielä sarjaa, mutta tappio oli sille mestaruustaiston kannalta paha takaisku. Ero toisena olevaan Kuopion Palloseuraan kaventui yhteen pisteeseen

KuPS järjesti Espoossa draamaa. Sen ottelu FC Honkaa vastaan oli jo päättymässä maalittomaan tasuriin, mutta yliajalla KuPS sai rankkarin, jonka Tim Väyrynen pamautti verkon perukoille. KuPS voitti ottelun 1-0.

Sarjakolmonen FC Inter otti Turussa suvereenin voiton AC Oulusta. Loppunumerot 4-0 eivät jättäneet seliteltävää.

Lukemat 4-0 nähtiin myös Valkeakoskella. Siellä FC Haka otti SJK:sta yllättävän murskavoiton napaten todella tärkeät pisteet sarjapaikkansa kannalta.

Ilves voitti kotonaan Tampereella IFK Mariehamnin 2-0. Kotkassa FC Lahti voitti sarjajumbo KTP:n 2-1.

Sijoilla 5-7 oleva FC Lahti, HIFK ja Ilves ovat kaikki tasapisteissä. Kuusi parasta siis jatkaa ylempään loppusarjaan ja sijalle seitsemän jäävä joukkue joutuu alempaan loppusarjaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmarit avasi MM-karsinnat taisteluvoitolla

Kommentoi Facebookissa