HIFK kärjessä vuoteen 2022 – Olli Jokisen Jukurien hurja liito jatkuu

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita.

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

HIFK johtaa SM-liigaa vuoden 2021 päätteeksi. Olli Jokisen Jukurit on viimeisestä yhdeksästä ottelustaan voittanut kahdeksan.

JÄÄKIEKKO Olli Jokisen luotsaamalla Jukureilla menee todella lujaa Liigassa. Sarjassa kuudenneksi noussut Jukurit kaatoi vuoden viimeisessä ottelussaan JYPin 4-1. Kymmenen ottelun pisteputkessa oleva mikkeliläisryhmä on voittanut yhdeksästä viimeisestä ottelustaan kahdeksan.

Jokinen on päävalmentajana ihanteellisessa tilanteessa myös päivittäisessä työnteossa.

– Todella aito ja rehellinen kilpailu pelipaikoista. Ja sisäinen kilpailu siitä, kuka pelaa ylivoimaa ja kuka pelaa alivoimaa. Se näkyy joka päivä.

– Olen tosi ylpeä näistä pelaajista, että ne on ostaneet tän jutun, mitä tää ammattilaisuus oikeasti on, Jokinen jatkoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jokinen tosin myönsi, että vuoden viimeinen ottelu oli kaukana Jukureiden parhaasta.

– Hyvä rutiinitaso. Voittojen myötä on tullut se oppi, miten voittoja otetaan. Peli ei ollut tasoltaan kovinkaan kaksinen. Me otettiin kolme pistettä ja lopetettiin tää 21 vuosi meidän merkeissä niin sanotusti.

HIFK viettää vuodenvaihdetta Liigan kärkijoukkueena. Syksyllä sarjan piikkipaikalle olleen Turun Palloseuran uudenvuodenjuhlat saattavat olla vähemmän riehakkaat.

HIFK haki vuoden 2021 viimeisellä kierroksella jo kuudennen peräkkäisen vierasvoittonsa, kun se peittosi alkukauden komeettana tuikkineen Vaasan Sportin tyylipuhtaasti 4-1 -numeroin.

Ottelu oli pitkälti taputeltu jo avauserässä, jonka HIFK vei 3-0 -nimiinsä.

– Alku oli aika tehokasta. Kun saatiin kolmen kaula, niin pidettiin peli aika simppelinä. Nyt uudenvuoden viettoon. Hyvää ruokaa ja ehkä pikkaisen punaviiniä. Niissä merkeissä, HIFK:n 2-0 -maalin viimeistellyt Juha Jääskä huikkasi C Moren haastattelussa.

TPS kyntää sen sijaan syvällä. Palloseura kärsi jo kauden seitsemännen tappion putkeen, kun Ässät kävi hakemassa Turusta kovan 3-2 -voiton rankkareilla. Voitto oli puolestaan Ässille jo viides peräkkäinen.

TPS johti ottelua kahden erän jälkeen 2-0, mutta Ässät tuli terävästi päätöserään ja teki tarvittavat maalit.

– Tänään oltiin 40 minuuttia aika lammaslauma. Konstantin Volkov (maalivahti) piti meitä pystyssä. Iso voitto, rankkarissaan onnistunut Jarno Kärki iloitsi C Moren haastattelussa.

Torstain muissa otteluissa Kärpät kiillotti viime aikoina tahriintunutta kilpeään 3-2 -vierasvoitolla HPK:sta, Lukko löi Ilveksen 4-3 jatkoajalla, Liigan kovin vierasjoukkue Tappara kävi nollaamassa KooKoon 3-0 ja Pelicans peittosi SaiPan voittolaukauskisassa 3-2.

HIFK on kerännyt 35 ottelusta 65 pistettä, eli viisi toisena olevaa Kärppiä enemmän. Ilves on kolmantena 60 pisteellä, mutta tupsukorvilla on pelaamatta kolme ottelua kärkikaksikkoa vähemmän.

Saman ottelumäärän pelannut Tappara hiillostaa Ilvestä neljän pisteen päässä. Viidentenä olevalla Jukureilla on kasassa 33 ottelusta 56 pistettä. Jukurit porhalsi pisteellä TPS:n edelle.

Teksti Kari Aho

Lue myös: Ahneelle surkea loppu – nuorten MM-jääkiekko päättyi totaaliseen farssiin!

Kommentoi Facebookissa