HIFK kuroi Lukon etumatkaa – Kouvolassa nähtiin pelottava tilanne

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

Lukko johtaa SM-liigaa enää kahdeksan pisteen turvin. Kuntopuntarin ykkönen HIFK hengittää niskaan.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pamahti lauantaina yllätys, kun loistavana kotijoukkueena tunnettu kärkiryhmä Rauman Lukko hävisi. Pelicans oli Raumalla parempi maalein 1-0. Iikka Kangasniemi iski ottelun voittomaalin avauserässä.

Kuntopuntarin ykkösjoukkue HIFK jatkoi kovaa virettään lauantaina, kun se haki 2-1-jatkoaikavoiton HPK:sta.

Ottelu oli tasainen, mutta HIFK löysi jälleen keinot voittaa.

– Haastava ilta meille, eikä vähiten sen takia, että Kerho puolustaa ja pelaa erittäin sitkeästi ja tiiviisti. Se sotki meidän rytmit ja meidän hyökkäyspelaaminen oli aika hajanaista. Hyökkäysalueella ei pystytty pysymään kiekossa kovin pitkä aikoja, eikä luomaan maalipaikkoja, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen tiivisti lehdistötilaisuudessa.

Jos HIFK ei paikkoja juurikaan saanut, ei se antanut niitä myöskään vastustajalle.

– Toki ei me annettu hirveästi paikkoja Kerhollekaan ja se meni sitten vähän sellaiseksi miekkailuksi. Tietenkin siihen pitää olla taas tyytyväinen, että pystyttiin nousemaan lopussa tasoihin ja ottamaan se irtopiste rankan viikon päätteeksi, Pikkarainen kehui.

HIFK jatkaa sarjassa toisena. Kärkijoukkue Lukko on kahdeksan pistettä edellä.

Lappeenrannassa nähtiin puolestaan tylyt murskajaiset, kun sarjakolmonen TPS murskasi SaiPan peräti 6-1. TPS ratkaisi ottelun täysin jo kahdessa ensimmäisessä erässä, kun se karkasi jo 5-0-johtoon. Päätöserästä tuli kosmetiikkaa.

Kouvolassa nähtiin dramaattinen tilanne. KalPa voitti KooKoon 2-1, mutta pelin jälkeen huolta herätti KooKoon maalivahti Victor Brattströmin tilanne.

Brattström loukkaantui ottelussa vakavasti. Loukkaantumiseen johtanut tilanne sattui kolmannen erän alussa.

KalPan Aleksi Klemetti iski ottelun voittomaalin, mutta maalin syntymisen jälkeen maalin syöttänyt Kai Kantola törmäsi kovalla vauhdilla päin Brattströmiä. Kantolan polvi osui tilanteessa suoraan Brattströmiä päähän.

Perjantaina HIFK:lle hävinnyt Kärpät kaatoi lauantaina Ässät 4-1-lukemin. Mikko Niemelä, Aleksi Mustonen, Cody Kunyk sekä Otto Karvinen vastasivat Kärppien maaleista.

Kärpät on sarjassa nyt seitsemäntenä. Ässät on sijalla 11.

Jyväskylässä JYP joutui taipumaan Ilvekselle 4-6-lukemin. Ilves on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja on sarjassa kahdeksantena. JYP on viimeistä edellisenä.

Tampereella Tappara kaatoi Sportin 5-3 ja on sarjassa kuudentena. Sport on kymmenentenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK pehmitti Kärpät – ”Pystytään löytämään ne henkiset voimavarat”

Kommentoi Facebookissa