HIFK pehmitti Kärpät – ”Pystytään löytämään ne henkiset voimavarat”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK kuroi Lukon sarjajohdon kymmeneen pisteeseen voitettuaan Kärpät 4-3.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin perjantaina klassikko, kun HIFK ja Kärpät kohtasivat Helsingissä. Ottelu ei alussa vastannut odotuksiin, mutta loppua kohden meno kiihtyi. HIFK oli parempi maalein 4-3.

– Tiukka ja tasainen peli. Kahdessa ensimmäisessä erässä meidän kiekollinen pelaaminen ei rullannut ihan niin kuin haluttaisiin. Kolmanteen erään pystyimme vähän nostamaan sitä osastoa ja saimme nuo suorahyökkäysmaalit, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen summasi.

Ville Leskinen oli HIFK:n sankari. Hän teki kasvattajaseuraansa vastaan hattutempun.

– Tietysti ”Lesen” (Ville Leskinen) onnistumiset isossa osassa tänään. Kolme maalia ja hieno suoritus häneltä. Broadhurstin kenttä, Alex pelaa tällä hetkellä loistavalla tasolla. Ehkä meidän pelaamisessa vähän näkyi se, että pari laitahyökkääjää pelaa tällä hetkellä sentterinä. Ei ehkä ihan se paras kiekollinen osaaminen tule esiin, eikä tässä ihan aina olla herkällä jalalla liikkeellä. Pystytään kuitenkin löytämään ne keinot voittaa ja ne henkiset voimavarat. Hieno voitto, Pikkarainen eritteli voiton syitä.

HIFK:n ykkössentteri Anton Lundell on ollut jo pitkään sivussa. Lundell sai Ruotsin EHT:lta koronavirustartunnan ja on karanteenissa. HIFK pystyy voittamaan ilman ykkössentteriäänkin ja se on hyvä merkki.

– Kyllä ehdottomasti. Tietenkin myös Borgström on isossa roolissa meidän sentteripelissä. Jere (Sallinen) paikkaa tällä hetkellä hyvin. Hänen ominaisuutensa ei ihan sille tasolle pääse tuossa, mutta hän pystyy pelaamaan hyvin peruspeliä ja on vahva puolustamaan. Sillä tavolla arvokas meille, Pikkarainen kehui kapteeniaan.

Tampereella pelattiin paikallispeli Ilveksen ja Tapparan välillä. Ilves oli tylynä ja voitti lukemin 4-1.

Ilves nousi 69 pisteeseen ja on kahdeksantena sarjassa. Tappara on kuudentena.

”Pudotuspelitaistossa” kohtasivat Sport ja HPK. Sport otti äärimmäisen arvokkaan voiton ja murskasi HPK:n 6-1.

Sarjakolmonen TPS oli vaikeuksissa Jukureiden kanssa, mutta väänsi kuitenkin lopulta 3-2-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. TPS jatkaa sarjassa kolmantena. Jukurit on hävinnyt jo 11 ottelua putkeen ja on sarjassa viimeisenä.

Kuopiossa KalPa kaatoi Ässät 2-1-lukemin jatkoajalla. Pelicans puolestaan voitti JYPin 3-1.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liigassa uusi jumbo – ”Nolla maalia tuli tehtyä, vaikea voittaa”

Kommentoi Facebookissa