Jokereilta järkyttävän heikko esitys – kahteen otteluun nolla maalia

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit pelasi surkean ottelun Jaroslavlissa häviten maalein 0-5. Jos Jokerit ei löydä parannuskeinoja, alkanee joukkueen kesäloma jo ensi viikolla.

JÄÄKIEKKO Jokerit alkaa olla KHL:n pudotuspeleissä sillassa. Lokomotiv Jaroslavl voitti Jokerit perjantaina 5-0 ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 -johtoon.

Ottelun tärkeyttä ajatellessa oli Jokereiden esitys luvalla sanoen umpisurkea. Lokomotiv pelasi sitoutuneesti suurella sydämellä, mutta Jokerit ei saanut pakkaansa toimimaan. Maalipaikkoja ei tahtonut syntyä.

Turhautuminen alkoi kolmannessa erässä näkyä väkivaltana. Jokereiden pelaajista hanskat pudotti ensin Viktor Lööv ja myöhemmin MarkoMörköAnttila. Mörkö passitettiin suihkuun.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi, ettei hänen joukkueensa todellakaan pelannut parhaalla tasollaan.

– Ei suorituksemme ollut sitä, mitä ensimmäisessä pelissä. Tiivis, sitoutunut puolustaminen ja kamppailupelaaminen jäivät vajaaksi. Tietysti menee vähän ihon alle, kun ei olla saatu maaleja. Puhuttiin joukkueen kanssa, ettei mennä sen (maalinteon) kustannuksella, vaan pelataan edelleen omaa peliä. Vastassa on vastaisku- ja riistojoukkue, ja sen he tänäänkin näyttivät, mistä maalinsa tekevät. Tämä meidän pitää ymmärtää, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Jokereiden nettisivujen mukaan.

Jokerit on kahdessa ottelussa tehnyt nolla maalia, joten tilannetta voisi pitää joukkueen kannalta huolestuttavana.

– Unohdetaan tämä peli mahdollisimman nopeasti ja palataan perusasioiden äärelle. Pitää puolustaa, pelata kurinalaisesti ja kamppailla. Enemmän pitää lyödä likoon niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Uskon, että tämän pelin loppu jätti sopivaa nälkää sunnuntain peliin, Marjamäki sanoi.

Jatkopaikka ottelusarjasta heltiää neljällä voitolla. Mikäli Jokerit häviää sunnuntaina, on ottelusarja katkolla Lokomotiville tiistaina.

Jokerit pelaa kaikki pudotuspeliottelunsa vieraskaukalossa Venäjällä. Ratkaisuun päädyttiin Suomen koronarajoitusten takia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit aloitti pudotuspelit tappiolla – maaleja nolla

Kommentoi Facebookissa