Kristian Pullille pituushypyn EM-pronssia!

Kristian Pulli on pituushypyn Suomen ennätyksen haltija tuloksella 827.

Kristian Pulli on pituushypyn Suomen ennätyksen haltija tuloksella 827. (Kuva AOP)

Kristian Pulli voitti EM-hallikisoissa pituushypyn pronssia kovalla tuloksella 824.

YLEISURHEILU Pituushypyn Suomen ennätysmies Kristian Pulli saavutti perjantaina yleisurheilun EM-hallikisoissa Puolan Torunissa pronssia. Pulli venytti hurjan tuloksen 824, joka on hänen oma ennätyksensä hallissa.

Mitali on yleisurheilun hallikisoista ensimmäinen 21 vuoteen. Edellisen mitalin Suomelle voitti hallissa Timo Aaltonen kuulantyönnössä 2000. Hän voitti silloin kultaa.

Pullin mitali tuli monille yllätyksenä, mutta hänen viime kesän tulostasoonsa nähden sitä ei sinänsä voi pitää yllättävänä. Viime kesänä hän hyppäsi uuden Suomen ennätyksen 827 ja ylitti 8 metriä kolmessa kisassa.

Pulli, 26, ylitti Torunissa myös olympiarajan. Hänet nähtäneen tositoimissa Tokion olympialaisissa ensi kesänä, jos kisat vain järjestetään, eikä loukkaantumisia tule.

Pulli voi nykyisellä tulostasollaan taistella Tokiossa jopa mitalista. Rio de Janeiron olympialaisissa 2016 pronssi voitettiin tuloksella 829.

Siitä ei ole kauaa, kun suomalainen pituushyppy edellisen kerran oli parrasvaloissa. Tommi Evilä venytti Helsingin MM-kisoissa 2005 pronssia.

Evilä hyppäsi Suomen ennätyksen 818 kahdesti. Pulli siis rikkoi Evilän nimissä olleen SE-tuloksen viime kesänä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Kommentoi Facebookissa