Koronakaranteenin rikkomisesta epäilty joogayrittäjä vapautettiin – yli 10 tartuntaa, yli 100 altistusta

Poliisi kuulusteli naista epäiltynä virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja terveyden vaarantamiseen.

Poliisi kuulusteli naista epäiltynä virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja terveyden vaarantamiseen. (Kuvituskuva AOP)

Tutkinnanjohtaja vahvistaa, että naisen epäillään purreen kiinniottotilanteessa poliisia.

KORONAVIRUS Iisalmessa koronaeristyksessä ollut jooga- ja siivousalan yrittäjänä toimiva nainen on vapautettu. Poliisi kuulusteli naista epäiltynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja terveyden vaarantamisesta.

Tartuntatautilain perusteella eristyksessä olleen naisen terveysviranomaisen määräämät rajoitustoimet on poistettu, ja poliisi otti hänet tämän jälkeen kiinni pakkokeinolain perusteella. Kuulustelun jälkeen hänet on vapautettu, ja poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Poliisi on aikaisemmin tiedottanut tutkivansa Iisalmen alueella tapahtunutta laajaa koronaviruksen altistumisketjua, jossa epäiltynä on kyseinen henkilö. Poliisi julkaisi poikkeuksellisesti naisen nimen ja kuvan, ja pyysi kaikkia 19.2.–1.3.2021 välisenä aikana hänen kanssaan tekemisissä olleita ilmoittautumaan terveysviranomaisille tartuntaketjujen ja mahdollisten altistuneiden jäljittämiseksi.

Juttuvinkki: Mies ylitti Suomen ja Ruotsin valtakunnanrajan piittaamatta pysähtymismerkeistä – epäily viidestä valtionrajarikoksesta

Tällä hetkellä viranomaisilla olevan tiedon mukaan epäillyn kautta koronavirukselle altistuneiden lukumäärä on hiukan yli 100 ja tartunnan saaneiden määrä yli 10.

Poliisi oli saanut terveydenhuoltoviranomaisilta virka-apupyynnön toimittaa kyseinen henkilö koronatestiin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Tapahtumasta on poliisin mukaan levitetty videomateriaalia muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Nainen vastusti kiinniottoa ja tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Elomaa vahvistaa MTV Uutisille, että naisen epäillään purreen kiinniottotilanteessa poliisia.

Epäilty puolestaan kiistää lakimiehensä mukaan rikosepäilyt, tapahtumakulun taustalla olisi väärinymmärryksiä ja väärinkäsityksiä. Lakimies kertoo naisen olevan kunniallinen ja vastuuntuntoinen ihminen, tapahtuneesta tullaan tekemään tutkintapyyntö.

Lue myös: Koronavirus ruuhkautti myös käräjäoikeudet – yli 2000 keskeytettyä ja ratkaisematta olevaa rikosasiaa

Kommentoi Facebookissa